On avalik saladus, et nooruke Repinski pandi ministriks vaid seepärast, et venemeelsed savisaarlased maha rahustada. Kuid kas on normaalne panna nii olulise ministeeriumi nagu maaeluministeeriumi etteotsa inimene üksnes sellistest eeldustest - et ta oleks savisaarlane ja venelane?

Ministreid peaks ametisse nimetama üksnes pädevusest lähtuvalt. Kurb on vaadata, kuidas meil pannakse ministriteks suvalisi inimesi, isegi neid, kellel puudub kõrgharidus. Mida me siis imestame, et Eesti muutub üha kiiremalt Baltikumi viletsama majandusega riigiks.

Kuid iseäranis oluline on just maaeluministeerium. See valdkond on sügavas kriisis ja vajab kompetentset ja pädevat juhti. Repinskil on küll kogemused oma kitsefarmist, kuid nagu on ilmsiks tulnud, ei ole ta just kõige ausamalt oma tegemisi teinud.

Kas tõesti ellujäämiseks peab Eesti talumees olema pätt ja kaabakas? Arusaamatu on tuntud põllumeeste toetusavalduses Repinskile. Kas tõesti te tahategi sellised olla? Kui te tõesti vaid pettuse ja valedega ellu suudate jääda, siis ei väärigi te mingit toetust.