Internetipoes on tavaliselt kaubad isegi odavamad ja samas on internetipoodides ka mõnusalt hinnavõrdlus silma ees. Sa ei pea tervet poodi läbi käima, et näha valikut, mille seast omale otsitu leida võiksid. Ühesõnaga internetipoe kasutamine on lihtne ja mugav. Samuti säästab inimene aega, vahel ka raha (kui postikulu kallis ei ole), närvi, mis suures poes päris mustaks võib minna ja ka bensiini, mis poodi sõiduks kulub. Sellel lihtsalt põhjusel on internetist ostmine praegu ka väga populaarne.

Ka minu paljud sõbrad kasutavad seda alternatiiv võimalust, tänu millele nad mööda kohalike poode ei pea kolama. Nad on enamasti kätte saadud asjadega üsna rahul. Enamus kaubakanaleid on õnneks ka üsna usaldusväärsed. Minu lähikonnas on kõige populaarsem vahest Sportsdirect, kust mu sõbrad ja sugulased vabaaja- ja spordirõivaid tellivad. Tark on üheskoos tellida, siis tuleb kokkuvõttes postikulu odavam. Petta pole nad saanud kunagi. Nii, et Sportsdirect on üsna usaldusväärne kaubakanal. Julgen soovitada.

Ometigi ei usalda mina väga e-poode. Ma ei tea isegi miks. Olen vist veidi vanamoeline inimene, kes eelistab müüjaga silmast-silma kokku saada. Ma ei taha mõeldagi sellele, et kui kord mulle vale asi kohale jõuab või selline riideese, mis mulle suuruse poolest ei sobi. Suurust on ju interneti teel üsna raske paika panna. Sa ju ei näe kuidas valitud riideese sulle selga sobib ja siis juhtubki, et tellitud riideese on kas liiga väike või liiga suur. Mina eelistan ennem ära ostmist riideeset ikka mitu korda selga proovida. Samuti ei taha ma ette kujutada, milline jändamine võib olla asja tagastamisega. Nii, et mina parem interneti poodidest midagi ei telli.

Ka pettusi on juhtunud ju küll ja küll. Muidugi need esinevad enamasti internetipoodides, kus kauplemine käib kahe kasutaja vahel mitte e-kaupluse ja kliendi vahel. Minu sõber näiteks sai sellisest kohast lubatud heas korras Gibsoni kitarri asemel hoopis halvas korras Fenderi kitarri. Tagasisaatmisega ta jändama ei hakanud ja nii jäigi. Õnneks minu lähikonnas pole rohkem petta saamisi juhtunud. Siiski me ei saa sellest kõrvale vaadata - pettusi ikka juhtub.

Pettustega meenub veel üks naljakas juhtub eBays. Mees, kes sai tiitli „halvim müüja eBays“ müüs seifi, mille sees oli 25 000 dollarit maha 200 dollariga. Võin küll arvudega veidi eksida, kuid selline nali tõesti juhtus.

Lõpetuseks ütleks, et inimesed on erinevad. Mõned eelistavad e-poode, teised on vanamoelised nagu mina ja eelistavad poode, kus saab müüjaga kohtuda silmast-silma. Muidugi mõista on see igaühe oma valik kumba nad eelistavad.