"Ajaloohõngulise õhkkonna ning ilusate lillekompositsioonide vahel toimunud üritus algas suure rahvahulga saabumisega. Inimesi tuli pidevalt juurde. Kadrioru lossi aeda oli püstitatud kaks telki.
Ühes neist pakuti n-ö gurmeesööki (kui sinna hulka saaks arvata juustuvõileiba) ja teises pakuti jooki."

Teenindaja ei tee punasel ja valgel veinil vahet
"Kusjuures veinivalik oli samuti märkimisväärne! Küsides, mis valge vein on kõige kuivem, vaatas teenindaja vaatas kaks korda järjest punast veini, üritades lugeda, mis seal kirjas on. Sellisele üritusele ei palagata amatööre, kui tahad tõesti ilusat gurmee-õhtut pakkuda!
Esimene telk, kus pakuti toitu nägi tõsti hea välja, enne seda kui esimesed inimesed olid lõpetanud. Peale pooletunnist telgis viibimist avanest drastiline vaatepilt: kuhjad tühje ühekordseid taldrikuid ja plastmasstopse. Selline "gurmee" siis..."

Prügikaste polnud
"Meiegi lauas seisid kaks prouat, kes nende sõnul lubasid endale ilusa ja "uhke" ürituse, olid pettunud. Taldrikuid ja topse polnud kuhugi panna, teenindajad end ei liigutanud.
Peale seda, kui kuhi meie lauas aina kasvas, läksin teenindajate juurde ja küsisin, kas teil prügikaste üldse on siin? Vastu vaatas ainult saamatu pilk ning peale töökaslaste käest küsimist järgnes vastus, et ei..."

Kaardimaksed võimatud, toolid räpased
"Ja seegi telk, mis pakkus jooke polnud sugugi parem. Inimestele karjuti, kes tahab ainult jooke osta, tulge siia. Ning inimesed, kes olid juba järjekorras esimeses telgis ning minnes teise telki, avastasid, et teises telgis pole võimalik maksta kaardiga, ehk siis pidid esimesse telki tagasi minema. Aga järjekord aina kasvas...
Erilist märkimist väärisid ka toolid, mis olid paigutatud kontserdile tulijatele. Paljud toolid olid märjad (uksed tehti 19.00 lahti ja just 20 minutit enne seda sadas vihma kuid keegi ei kuivatanud toole), rääkimata sellest, et mitmed toolid olid üldse mustad, nagu keegi oleks nende peal jalgadega trampinud..."

"Selline siis "uhke" üritus. Nii nagu meiegi, läks mõnigi inimene oma kaaslasega minema, sest selline korraldus on lihtsalt lubamatu! Oleks arusaadav, kui see oleks juhtunud Männiku karjääri "gurmeel", kuid mitte Kadrioru lossi lilleaias. Tahtsin teha emale ilusa kingituse sünnipäevaks, saime aga ainult pettumuse osaliseks..."

Hea lugeja, kui sa käisid samal üritusel, siis kirjuta meile oma kogemusest. Seda saad teha kommentaariumis .Pikemaid lugusid ootame meiliaadressil rahvahaal@delfi.ee. Kui registreerid end rahvaajakirjanikuks, võid eriti hea loo või foto eest saada ka tunnustatud ning võita preemia! .