Igasuguste käsitöövidinate tootmine ja nende turustamine on muutunud viimasel ajal päris lihtsaks ning tänu sellele ka populaarseks. Samas tuleb aga tunnistada, et suur osa kauplejatest ei teadvusta endale, et saadud tulu pealt tuleb ka riigile oma osa anda. Makse ei tule maksta vaid nende toodete müümisel, mida olete ise varem kasutanud, aga enam ei vaja.

Soov.ee-sarnastel lehtedel müüakse peamiselt just seda sorti kaupa, mille pealt makse ei nõuta, kuid siiski esineb ka nendes keskkondades tehinguid, mis seaduse järgi kuuluvad maksustamisele.    

Kui teie eesmärk on tegeleda tootmisega ning ka oma toodete turustamisega, on soovituslik teha oma ettevõte, kuna nii tuleb teile endale kasulikum, kuna ettevõtetelt tuleb maksta makse vaid kulude ja tulude pealt. Kui aga teie eesmärk on mõnda enda tehtud kõrvarõngast tuttavatele müüja, siis tuleks kaaluda, kas teil ikka tasub hakata ettevõtet looma.    

Internetis müüdavalt kaubalt rahateenimise viise on ka teisi. Näiteks on populaarne müüa edasi välismaa lehekülgedelt tellitud kaupa. Ka sel juhul tuleb maksta makse ning seadusega kursis olemine tuleb alati kasuks.  

Üldiselt ei ole tegu massilise maksupettusega, probleem peitub pigem selles, et inimesed ei ole seadustest teadlikud. Maksuamet ei teosta küll regulaarset kontrolli eraisikute poolt müüdavate kaupade üle, kuid siiski ei tasuks riskida jäädes lootma sellele, et te vahele ei jää.  

Kas teie tegelete internetis kaupade turustamisega ning kas olite kursis, et nende pealt tuleb maksu maksta?