Konservatiivide hulgas oli pooldajaid. Seega sai see referendum toeks ainult seetõttu, et mingi osa konservatiivide tegelasi hakkas seda referendumit nõudma. Ilmselgelt hirm erakonna populaarsuse kao eest. Seega need populistid on ikkagi see konservatiivide seltskond, kes brexitit pooldasid. Seda nimetatakse demokraatiaks.

Cameron erakonna juhina viis oma erakonna soovi täide. Mis ilmselt tuli ka sisemiste aruteludega jne. EV IRL viskas parteist välja hiljuti kaks liiget, kellel oli oma arvamus. Ja see on suur erinevus UK poliitikaga. Seda ei saa Eesti omaga võrrelda. Ainuke ühine joon on, et jageletakse sama palju.

Idaeurooplasi ei kiusata. Küll aga saavad moslemid ja mošeed valge pulbriga kirju. Ma olen jätkuvalt seisukohal, et kogu see idaeurooplaste kamarajura tuli selleks, et saaks õigustada sotstoetuste süsteemi revisjoni, mis puudutaks kõiki sotsi kulul aelejaid.

Tõsi, nii Boris Johnson kui ka teised konservatiivide kisakõrid on pildilt kadunud. May lahkelt plaanib neile ministri kohtade pakkumist. Eks näis, kas kavatsevad vastu võtta. Pakun, et mitte.

Osutan tähelepanu, et brexiti poolt hääletati palju just maakohtades. Ja pakun, et seal pole mingeid kallihinnalisi töökohti, mida idaeurooplased ära võtavad. Tegemist on madalapalgaliste töökohtadega rohkem. Ja sinna inglasi ei saa. Kuid kui nüüd inglastega asendada, siis tuleks palku tõsta ja see jõuab laksuga hindadesse. Selleks nad loomulikult pole valmis. Pigem on asi selles, et need piirkonnad olid uhked ja vahvad söepiirkonnad, kuni Thatcher selle pulli ära lõpetas. sellest ka vaen konservatiivide suhtes. Nii hääletati konservatiivide vastu. Loode-Inglismaal valitsevad KOVi leiboristid juba aastaid. Kui Thatcher suri, siis oli lausa rõõmukilkeid lehtedes lugeda.

Mis juhtub nende nn kallihinnaliste töökohtadega suurlinnades? Väga lihtne - tehakse ilmselt jokki. Peakorter kolitakse Šveitsi või Oslosse ja siis filiaalina jätkatakse tööd Inglismaal. Eesti inimesel on raske hoomata ehk UK majanduse mastaape. 300 inimese firma on Eestis suurfirma ja UK-s väike perefirma! Sellised on erinevused.

Ehk siis pakun, et mingeid uhkeid deporteerimisi ei tule, sest kui May võtab ette Exceli tabeli ja siis ka UK-s mõjutavad otsuseid suurkorporatsioonid ja neil on stsenaariumid ammu läbi mängitud, siis tulemuseks saab olla üks - ei mingeid deporteerimist, sest siis pannakse kogu see majandus üldse seisma. Ütleme ausalt, ega nad pole just kõige säravamad kriidid. Selles osas on idaeurooplased ikkagi üle. Alates põhikooli matemaatikast. Kooliharidus siin ikkagi annab sulle paberi, et viibisid kohal. Siis avastavad, et vaja oleks nagu parem töökoht saada ja siis jõlguvad hiljem kolledžites ja teevad põhimati eksameid. Ausalt.

Meil töökohal on sildid seinal, et ametiühing koolitab, saab õppida tasuta matemaatikat. Asja sisu siis murrud-protsentarvutus ja siis kuni selleni, kuidas täita formulare, mis on aetud idioodi lihtsuseni selgeks koos seletuskirjadega.

Kuna olen resident, siis saab ka valimas käia. Valimise leht on pikk ja suure kirjaga paberipoogen, kus pead tõmbama risti kandidaadi juurde. Vot nii! Tegelikult pole neil idaeurooplasteta ja moslemiteta isegi lootust mitte.