Selle moodsa tahvlikujulise elektroonilise asja nimetus on muide "tahvelarvuti". Mitte aipääd - nii, nagu kilemähkmete ametlik üldnimetus ei saa tegelikult olla Pampers, mis on lihtsalt ühe mähkmeid tootva firma nimi. Olen konkreetselt kuulnud inimesi kurtmas, et laps tahab aipäädi ja tema peab seda liiga kalliks, kuigi - "kõigil ju on ja seel oleks kasulikum kui osta eraldi e-luger ja mängukonsool". Arutluskäik on inimestel seejuures õige, andmed on aga eksitavad. Tõepoolest, mugava seadeldise ostmiseks ei pea tingimata kahte miinimumpalka välja käima.

Inimesed, kes tahavad oma lapsele multifunktsionaalset vidinat soetada või kaaluvad e-lugeri ostmist, aga arvavad, et monofunktsionaalse toote eest 70 - 150 eurot maksta oleks liiga palju - proovige korra Google'i otsingusse toksida sõnakene "tahvelarvuti". Ja te leiate vastuseid rohkem, kui viitsite läbi lapata. 

Tahvelarvuteid on juba mõne aja eest hakanud maailmas tootma väga mitmed erinevad firmad, kelle toodangu parameetrid ei jää sugugi tehnikamaailma lipulaevade omadele alla, hind aga on tüki maad suupärasem. Photopointis näiteks võib täiesti korraliku tahvelarvuti omanikuks saada isegi alla saja eurose summa eest. Ka Euronics ja OnOff ja paljud väiksemad kaubaketid müüvad neid asju üsna laias valikus. Kes usaldab ainult tipptegijaid, see võib muidugi jääda oma valikute juurde, kui rahakott lubab, aga ka vaesemate perede lapsed ei pea nendest vidinatest ilma jääma, kui lepivad natuke tundmatumate firmade toodanguga. Muuseas on odavamatel vidinatel üks suur eelis - neid tuleb rutem uusi mudeleid juurde ja mida uuemad mudelid, seda uuem Androidi versioon neil sees on. Uuemale Androidile on aga saada rohkem rakendusi.

Tahvelarvutit valides tuleb silmas pidada viit komponenti - mälu, tarkvara, kiirus, aku kestvus ja ühendused. Loomulikult peate endale kõigepealt selgeks tegema, mis on teile kõige olulisem ja milleks te kõige rohkem oma tahvlit kasutada tahate ja sellest lähtudagi.  Kõige parem on tahvli tulevane kasutusviis poes müüjale ausalt ära rääkida ja temalt abi paluda. Aga üldiselt on normaalsed riistapuud ka lihtinimesele praeguseks juba täiesti kättesaadavad ja pole mingit otsest vajadust ühe õnnetu Hiina poisi kombel oma neer maha müüa, et I-pad osta.