Täiendavate küsimustena arutasime elukaaslasega, mitmel protsendil eestlastest on pea ikka väga haige ja mitu protsenti Eesti põõsastest sai kastetud erinevate kehavedelikega. Veidral kombel jõudsime oma mõttekäigu juures ka selleni, et elukaaslase enda sünnipäev on täpselt 25. märtsil. Seega on ka tema suure tõenäosusega üks jaanipäeva peohoos hakkama pandud kuklikene.

Kadestan neid eestlasi, kel töögraafik ja eelarve võimaldas linnakärast eemale sõita ja oma erilist grilliõhtut täiel rinnal nautida. Mina kui korralik töömesilane sain oma jaane nautida 22. juunil. Ilm oli selleks enam kui hea ning Tartu lähedal elav sõber pakkus lahkelt külastamiseks oma aiamaa nurgakest, kus oli kõik eluliselt vajalik kenasti olemas. Nii sain rahuliku südamega pühalikul 23. juunil tööle minna ning jälgida, kuidas ülejäänud kaasmaalased alles alustavad suure püha pidamist. Minu vaikseks meeleheaks tõmbas ilma ka kenasti vihmale, nagu igal jaanipäeval juba tavaks saanud.

Naljakaid mõtteid trügis pähe veelgi, kui nägime sügavas pohmeluses isendeid linna peal ringi vaarumas. Tekkis küsimus, mitu tualetipotti leidis eile omale kallistajaid ning mitu remondikohta sai plekitööde tellimusi.