Kahjuks liigub ringi inimesi, kes elatuvad sellest ja ei küsi raha mitte pileti ega söögi jaoks. Ühte noort mustlaspoissi näen ma kahjuks viimasel ajal pea iga päev hobujaamas ja foorumi ees kerjamas/pommimas.

Viisakamal juhul räägib, et ta on 17-aastane, ema kodus joob ja ta peab oma noorema õde eest hoolitsema, aga viimasel ajal on ta üsna tihti joobes ja inimesed ei taha talle enam nii kergemeelselt raha anda. Selle peale ta vihastab ja hakkab sõimama või lööb (enamasti naisterahvaid).

Esimene kord, kui temaga umbes pool aastat tagasi kohtusin oli ta väga viisakas - rääkis sama loo, tegi "kiisupoja nägu" ja palus kaks eurot, aga kuna mul sel hetkel sularaha kaasas ei olnud, siis ütlesin, et ei ole.

Selle peale küsis ta juba nõudlikuma tooniga suitsu ja kui ma vastasin, et seda ka ei ole, siis hakkas sõimama ja "pimedatesse kohtadesse" saatma.

Viimasel ajal on ta päris ülbeks ja ebaviisakaks muutunud, tihtipeale on silmades näha mingit kahtlast joovet ja ilusa jutukese asemel haarab ta lihtsalt varrukast kinni ja nõuab kaks eurot - kui ei anta, siis hakkab jälitama ja sõimama või lausa lööb.

Olen üritanud temaga rääkida ja küsida miks ta nii teeb, aga tema kehitab õlgu ja väidab, et pole midagi teinud. Noormees on umbes 165 cm pikk, pruunide silmadega, tõmmu nahavärviga, musta sulejopega, musta mütsikesega, enamikel juhtudel pisikese musta õlakotiga ja räägib peaaegu aktsendivaba eesti keelt. Tihtipeale näeb teda kerjamas koos ühe mustlasneiuga, kes on arvatavasti tema noorem õde, kelle eest ta üritab "hoolitseda".

Teiseks tuttavaks juhtumiks on üks noor neiu, kes näeb väga viisakas ja kena välja. Ta tuleb juurde ja küsib viisakalt: "Tere, kas eesti või vene keeles?" Seejärel räägib ta oma lookese, et oleks hädasti vaja rongi või bussiga koju sõita (Klooga, Narva) ja piletirahast jääb kaks eurot puudu. Esimesel korral andsin talle hea meelega soovitud raha ja oli hea meel, et sain inimest aidata, aga kui ta juba teisel ja kolmandal korral sama jutuga tuli, siis oli selge, et olin petta saanud.

Hea Delfi lugeja, kas oled tänavatel märganud kirjeldusele vastavaid inimesi? Mida saaks ette võtta?