Eile pärastlõunal Estonia bussipeatuses (endises trollipeatuses) seistes võis näha mitmeid segaduses inimesi, kes silmnähtavalt ei olnud midagi kuulnud 2. trolliliini kaotamisest, sest bussi kohale jõudes jäid mõned endiselt peatusesse trolli ootama.

Just samamoodi seisis peatuses üks soliidne venekeelt kõnelev vanem proua, kellelt taipasin enne bussi peale minekut küsida, et ega ta juhuslikult trolli ei oota, mille peale naisterahvas suured silmad tegi ja minult vene keeles küsis, et kas täna trolli ei sõidagi.

Peale lühikest seletust õnnestus naisele selgeks teha, et trolliliini number 2 enam ei eksisteeri ja et nüüd tuleb sõita bussiga. Naine põhjendas, et kuna ta ei saanud eestikeelsest tekstist aru, (viibates samal ajal posti külge kleebitud sildile, kus vaid riigikeeles kirjas, et nüüdsest sõidab liinil autobuss) oodanud ta seal juba pikemat aega, samuti väitis ta, et venekeelsetes uudistes polnud muudatusest sõnagi juttu.

Kindlasti ei olnud ta ainus, kes täna nendel või mingitel muudel põhjustel peatuses tavapärasest kauem ootas.

Segadust tekitas ka see, et bussi 23 asemel sõitsid täna Kadaka - Autobussijaam marssuudil bussid numbriga 21B, arvatavasti oli tegu tehnilise rikkega, sest kuskil seesugustest muudatusest teada ei ole antud.

1. detsembrist lisandus bussiliinile nr 13 Järvevana teele Veerenni tänava piirkonda Renniotsa peatus; bussiliinidele 19, 35, 50, 54, 55, 58 ja 65 lisandus idasuunal Punasele tänavale peatus Lasnamäe turg; bussiliini 27 pikendati Laagri alevikus Laaniku peatuseni; tihendati bussiliinide 60, 63, 68 graafikuid ja alates 1. detsembrist suletud trollibussiliini nr 2 hakkasid asendama bussiliinid nr 24 ja 24A, mille marsruut ja peatused kattuvad trolliliiniga nr 2.

Liini 24A bussid teenindavad lisaks senisele trollimarsruudile ka Mäepealse piirkonna elanikke ja asutusi.

Trollibussiliini asendamist on põhjendatud ka sellega, et Sõpruse puiestee ja Vilde tee piirkonna teenindamine oleks võimalik ka olukorras, kus trolliliiklus on tehniliste põhjuste või liiklusolude tõttu häiritud või seisab. 12 trollibussi asemel teenindavad piirkonda nüüd tööpäevadel 14 autobussi, kirjutab Delfi.