Eelmisel nädalal postitas Tallinna loomade varjupaik oma Facebooki lehele pildi, kuidas koera võre vahelt pritsitakse. Kommentaarid kustutati ja pärast eemaldati lõplikult ka pilt.

Eesti loomakaitse seltsi juhatuse liikme Evelyn Valtini sõnul tekitab
kõnealune pilt pigem negatiivseid emotsioone.

"Teadmata täpset tausta, mis põhjusel selliselt käituti ning kas tegu ongi harjumuspärase käitumisega sellisel viisil koeri pesta, on väga raske konkreetset hinnangut anda. Kindlasti ei ole koerte pesemine survepesu meetodil ja jääkülma veega õigustatud ega loomasõbralik käitumine ning tekitab palju lisaküsimusi, et kas tõesti Hoiupaigas pestaksegi koeri nii," lausus ta.

Valtini kinnitusel pestakse näiteks Varjupaikade MTÜ praktikas koeri vaid juhul, kui selleks on äärmine vajadus, ning selleks on neil kas eraldi vannituba, vann või mõni muu spetsiaalne pesemiskoht.

Puuride puhastamiseks paigutatakse Valtini kirjelduste järgi samuti koer teise boksi, et vältida koera märjaks saamist külma veega.

Samas võib Tallinna loomade hoiupaiga Facebooki lehelt näha, kuidas kliinikus pestakse ja poputatakse kaklemas käinud koera hoopis mugavamates tingimustes.