Esimene käik oli hambaarsti juurde, kellele oma mure ära kurtsin. Hambaarst juhtus olema ausameelne inimene, kes mu hambaid mingi värvikaardiga võrdles, ütles, et normaalsuse piires ja tema küll hammaste valgendamist ega ka niisama lihvimist heaks kiita ei saa ja ise kunagi ei valgendaks. Ühtegi auku ka ei olnud, nii et lahkusin hambaarsti juurest sama targana kui sisse läksin. Edasi jõudsin koju ja hakkasin googledama erinevaid variante.

Kõigepealt ostsin endale apteegist ühe valgendava hambapasta, mille nime siinkohal ei maini, et keegi mind tootereklaamis ei saaks süüdistada. Oli üsna krehvtise hinnaga, vanas rahas pea 150 krooni. Sellega pesin usinalt kaks nädalat hambaid, aga mingit erilist tulemust ma küll ei täheldanud. Vahetasin hambapastamarki ühe teise valgendava vastu ja ka see ei andnud mingeid erilisi nähtavaid tulemusi. Võimalik, et olin kannatamatu ja ootasin imesid, aga ei juhtunud justkui midagi.

Edasi proovisin söega hõõrumist. Oi, oli see alles ebameeldiv. Piltide ja videote peal näeb see kuidagi lihtne välja, terita nagu luisuga vikatit, aga tegelikkuses laguneb söetablett kiiresti suhu ära, kõikide hammaste ülekäimiseks kulub 2-3 tabletti vähemalt ja suutäis söepuru on ka üsna ebameeldiv. Nühkisin söega kolm päeva jutti õhtuti hambaid ja siis oli justkui tulemust näha. Võimalik, et söepuru taustal tundusid hambad eriti valgetena. Protseduur ise on aga suhteliselt rõve ja panin paika skeemi, et nühin söetabletiga kord kuu-paari kohta.

Sealt edasi liikusingi lihtsalt mehaaniliste vahendite peale - vahetasin oma pehme hambaharja keskmise kõvadusega harja vastu, kasutasin valgendavat pastat edasi (lootuses, et ehk see siiski natuke töötab ja lihtsalt ise ei märka vahet kohe) ja hakkasin hambaid senise kahe korra asemel kolm korda päevas pesema ning pisut pikemalt. Tundus, et see töötas - kuu aega hiljem on plekid hammastelt kadunud.

See julgustab soovitama inimestele, et kalli kapedega valgendamise või lausa portselankroonide paneku asemel saab parkaineplekke ka koduste vahenditega hammastelt kätte, ei maksa meelt heita .