Külastasin kaubanduskeskust, kus on kuus erinevat kingapoodi, hinnaerinevus suur ning parajasti oli antud keskuses käimas ka suur sooduskampaania, aga no tõesti: osta nagu ei olnudki midagi!

Esiteks: tavalise palga juures, mis jääb alla Eesti keskmise, ei saa kõige kallimaid brände nagunii endale lubada. Samas, odavat raha ei taha ka selliste pastelde eest välja käia, mis tõenäoliselt peale poest lahkumist ja esimest jalgatõmbamist laiali lagunevad.

Tõsi, silma jäid mõned saapapaarid, mille hind ja väljanägemine klappisid - hinnaklass oli siis umbes 40 eurot, aga suhteliselt raske on saada suurust 38-39, need olid juba läbi müüdud. Ülejäänud olid sellised ebamäärased. Mõne hind võrreldes saapa endaga oli nagu laest võetud. Suisa naer tuli peale.

Muidu võib-olla ei tundukski asi nii hull, aga viimastel aastatel on õnnestunud ette võtta mõni välismaareis ja kui seal poode külastada, eriti veel allahindluse ajal, siis tuleb keegi ikka kotte kandma võtta.

Olen leidnud kingi, mis on aastaid vastu pidanud ja maksnud nende eest vahemikus 5-20 eurot. Ja ma tõesti olen nendega kõvasti tallanud! Üks asi on hind, aga teine aspekt on lai valik. Üldjuhul leiab seal igaüks midagi oma maitsele.

Käisin mõni kuu tagasi ka turult kingi otsimas. Kirjeldasin, milliseid kingi soovin ja seal siis onu ütles, et need ei ole enam moes. No keda huvitab? Mõni paar võiks ju valikus olla, küll need ära lähevad!

Vahel tekib siiski vajadus soetada midagi Eestist ja see tekitab tänu välismaa kogemustele suurt stressi. Varem, kui ma polnud niimoodi mujal šoppamas käinud, ei olnud nagu hullu, aga nüüd...

Õnneks on veel internetikaubandus, kustkaudu saab ka välismaalt tellida. Ühel saidil suisa viie euro eest ja siiani pole pidanud pettuma. Ka teistel lehtedel on suured väljamüügid märgatavalt madalama hinnaga ja keskmisest madalama palgaga kingaarmastaja saab sealt endale kvaliteetset kaupa lubada. Tegelikult ei olegi jutt vaid jalanõudest, vaid riietega on sama teema.

Peale eilset andsin omale jälle lubaduse, et järgmine korralik kinga-šoppamine tuleb kevadel välisriigis. Seni tuleb oma varudega hakkama saada ja mitte minna kohalikesse putkadesse stressama. Samas loodan imet, et kunagi jõuab kingaparadiis ka Eestisse.