Tark korravalvur teab, et kuritegevusega võitlemisel on kõige tähtsam seda ennetada. Patrullimise eesmärk ongi kuritegevuse ennetamine. Ühiskonda integreerumatu elanikkond on alati kõige altim ühiskonna vastu võitlema seal, kus nad elavad. Seega on mõnes mõttes loogiline, et ennetustööd tehakse eelkõige piirkondades, kus elab palju sisserändajaid ja integreerumatute osakaal on suur. Selle kontingendi hulgast on ka suurem tõenäosus leida inimesi, kes ohustavad riigi turvalisust.

Odini sõdurite populaarsuse kasvades võivad loomulikult muutuda julgeolekuohuks ka nemad ise. Nõnda võib tulevikus kujuneda välja olukord, kus kapo peab võitlema korraga kahel rindel: ühelt poolt hoidma silma peal sisserännanutel, teiselt poolt ohjeldama odinlasi. Kuna mitmed Odini sõdurid on kriminaalse taustaga, siis on nad nagunii seadusesilma kõrgendatud tähelepanu all ja peaksid käituma ülimalt eeskujulikult.

Odinlased peaksid keskenduma taskuvaraste ja purjus laaberdajate ohjeldamisele ning unustama pagulaste kimbutamise. Rassism ei vii kusagile. Enamik Odini sõdureid on siiski puhta taustaga ja mõned neist isegi riigiteenistujad, seega võiks kaaluda nendest abipolitsei üksuste loomist. Linnatänavad oleksid turvalisemad ja testosteroonist pakatavad mehed saaksid kasulikud olla.

Olgem ausad, sigaduste tegemine pole ühegi rassi ega rahvuse eripära ning kuriteo puhul käib jutt ikka indiviidist. Välisüliõpilaste ja sõjapõgenike kimbutamine tekitab ühiskonda pingeid ja vägivalda juurde. Ja kui nn pigid on pildilt välja tõrjutud, hakatakse niikuinii omade kallal võtma – kellel on liiga kitsad teksad, kellel vale soeng.