Ei pakuta ka näiteks ringsõite, et noh istun Tartust turismikale ja sõidan mööda Peipsi äärt. No ei ole sellist varianti, aga miks? Miks ei võiks ka Saaremaal sellist asja olla? Okei, ei ole kohalikku bussi, mis sõidaks erinevad nukid ära, aga kui reklaamitakse suurelt mingisuguseid vaatamisväärsusi, siis võiks kuidagi ju sinna ka saada? Ringsõidubuss oleks tore ettevõtmine.

Paar aastat tagasi sai käidud Hiiumaal, selleks, et Kassarilt Kärdlasse saada, pidin tellima takso! Ja see takso ka veel leidis, et nädalavahetusel teeme ikka ainult erandlikke sõite. Kas tõesti on eesmärgiks, et igale poole Eestis tuleks kari inimesi autodega kohale, risustades õhku ja loodust, selle asemel, et natuke paremini seda turismi korraldada.

Teiseks, kõigil neil, kes kurdavad maaelu väljasuretamise üle, teil on õigus. Kui kõik ära kaob, siis kaob ka maaelu siin Eestis ja teate mis, siis kaob minu jaoks ka Eesti. Eesti hing on maakodu, mets, põld, mitte betoonlinn. Mulle on mu oma betoonlinn väga südamelähedane, aga tõelise härdushetke elan ikka siis läbi, kui lähen maale.

Iga asi ei pea olema kasumlik, ühistransport on üks neist. Maa-arstid, postkontor/postipunkt võiks ka ju olla. Samuti politsei, päästeamet (pangaautomaat ei ole primaarne, 99% juhtudest saab Eestis kaardiga maksta).

Vaadates Lääne-Euroopas ringi, ka väikestes külades on väike külapood, kõrval pangaautomaat, tihti apteekki, politsei, postipunkt ja meie küladele enam mitte omane baar/kohvik. Maaelu arendamine peaks olema üks peamisi prioriteete, sest linnad arenevad omasoodu niikuinii edasi.