Mida ei peaks tegema suhtlusportaalis?

1) Piltide uuendamine. Tegid uusi pilte endast? Olgu, lase need immutada ning jäta albumisse. Hiljem saad neid jagada mõne sõbraga. Kõik ei pea teadma, kus sa viimati käisid, kellega olid, mida tegid jms. 

2) Facebooki, MSNi jt keskkondade staatuste muutmine. On tore, kui sa muudad vahel oma staatust ning tahad teistele midagi öelda, kuid selle pidev uuendamine ei ole väga arukas tegevus. Eriti kui sinu lemmikute hulka kuuluvad "mis-toimub" või "olen X kohas ja olen lahe" laused. Sa ei pea andma teada sellest, mitmes lehekülg raamatus läheb või mis sa õhtul teed.

3) Tobedate piltide jagamine. Taas tuleb mainida Facebooki. Seal liigub pilte pidevalt ning kombeks on neid jagada. Näiteks "jaga, kui sa vihkad Justin Bieberit, aga like'i siis, kui sa armastad Mr. Beani." Esiteks jätab see sinust rumala mulje ning teiseks teed sa kellelegi sellega haiget. 

4) Lisama kõiki sõbralisti. Mõne jaoks on oluline saada endale korralik sõbralist. Enamus inimesi on seal "suvakad" või "niisama-tuttavad". On ka neid, kes lisavad kõik oma õpetajad, tööandjad, sugulased jt sõbralisti. Mitte, et selles midagi halba oleks, aga kunagi võib juhtuda, et nende sõbralistis olemine teeb sulle kahju. Seega mõtle, kas sul ikka on vaja lisada kõiki inimesi sõbralisti. 

Mida veel netis tegema ei pea? 

1) Sisutud kommentaarid. Netis on uudiseid palju ning vahel kutsub miski neid kommenteerima, kuid kas seda peab alati tegema? Kui sul midagi tarka ei ole öelda, siis hoia näpud klaviatuurist eemal! Ropud või teisiti rumalad kommentaarid ei pane kedagi sind kartma või austama, vastupidi - sinu üle naerdakse!

2) Igale poole konto tegemine. Nägid huvitavat saiti? Mõtled, et see võib olla sinu jaoks? Hakkad tegema kontot? Stop! Uuri, kas see sait on ikka sinu jaoks. Võib-olla tahad sa tasuta tutvumisportaali leida, kuid oled sattunud lehele, kus kirja saatmine on tasuline. Mõtle, kas sa kasutad seda kontot ka tulevikus ning kas sa üldse tahad seda kasutada.

3) Paroolide salvestamine. Jah, see on mugav kui saad ühe klikiga sisse logida, kuid on see ka turvaline? Ära salvesta paroole ning harju neid ise kirjutama. Esiteks on see turvaline ja teiseks aitab see vähendada sinu kirge arvuti vastu, kuna enamik ei viitsi parooli toksimisega aega viita.