Antud teemal on arvamust avaldanud nii peaminister, siseminister kui ka mõned riigikogulased, politseinikud, liikluskoolitajaid ning ka endine esileedi. Artiklite sisud erinevad nii faktide kui ka sisu poolest, kuid lõppkokkuvõttes toetuvad kõik oletustele. Kõik oletavad, kuidas asjade käik oleks ilma selle vahejuhtumita edasi arenenud.

Osad pakuvad, et mootorrattur oleks ennast ja kaasreisijat surnuks sõitnud; teised arvavad, et oleks jalakäijad hukka saanud; kolmandad arvavad, et mootorratas oleks lõpetanud esiklaasis ja välja on käidud ka idee terrorismist. Selliste oletuste põhjal tegutses ka politseiauto juht, kes oletas, et antud hetk ja koht on parim viis tagaajamine ohutult lõpetada.

Nii ka läks, inimesed jäid suuremas osas terveks ja väärteotegija sai tabatud.Võiks ju teha seaduse, mis lubaks politseil tegutseda oletuste alusel. See hoiaks kokku uurimisele kuluvat aega ja osa juhtumeid saaks juba eos lõpetada - pole kurjategijat, pole kohtuasja. Kas selline lahendus oleks ühiskonda liitev ja kõikidele arusaadav?