Tundus, et saate peategelane oli IRLi kuuluv endine teleajakirjanik Maire Aunaste, kes käis inimestel külas ning viis neile riigikogu kommi ja muud. Keskerakonna liige Olga Ivanova kohtus valijatega ning valijate laual oli kringel. Nad käisid valijatega kohtumas, et neile viia kuluhüvitiste arvelt külakosti.

Kust tulevad riigikogulastele kuluhüvitised? Küllap ikka maksumaksja rahade arvelt riigikassast. Kas on ikka normaalne see, et poliitikud käivad rahvaga kohtumas ja neid meelitamas maksumaksja rahadest tulevatega kuluhüvitistest? Tegelikult peaksid poliitikud käima rahvaga kohtumas ikka oma kuupalga arvelt, sest see on nende eraasi, kui nad tahavad rahvale head muljet jätta, et rahvalt järgmistel valimistel hääli saada. Kommi ja kringli viimine rahvale on sulaselge altkäemaks häälte saamise nimel.

Saates oli juttu ka sellest, et üks kauplus tahetakse sulgeda põhjusel, et ei leita raha kauplusehoone katuse remondiks. Seda kurdeti Maire Aunastele. Maire Aunaste oli lubanud probleemi lahendada, aga tegelikult ütles ta, et rahvale on vaja ikka lubada. Selle asemel, et rahvale riigikogu kommi viia ja lihtsalt tühja loba ajada, oleks võidud seda kaupluse katuse remondiga seonduvat tõsisemalt võtta ja leida võimalus katuse remondiks. Ometi on ju riigikogulastel olemas ka niinimetatud "kautserahad". Seda raha peaks ju ka Maire Aunaste saama. Kui Maire Aunaste annaks oma katuseraha selle kaupluse katuse remondiks, oleks rahva heaks palju rohkem tehtud, kui mingi kommikarbiga külas käia lihtsalt.