Miks nad ometi meie ettevõttesse tööle ei tule? Neid noori on vähem ja ei maksa neid oma riigi kõigis hädades süüdistada.

Ajad, mil igale nõudlikumale kandidaadile nähvati, et järjekord on ukse taga, on lihtsalt möödas. Ühed ja samad ettevõtted otsivad tööportaalides töötajaid. Kui ei leita, siis halvustatakse noori ajakirjanduses, sest need, kes mõtlevad "olen kõigi tingimustega nõus, kui mul ainult tööl lastakse käia", hakkavad tööturult väljuma.

Viimased on sellest põlvkonnast, kel nooruses töö- ja elukoht kandikul kätte toodi, ning hiljem, Eesti Vabariigi algusaegadel, olid nad tõesti õnnelikud, kui töökoht alles jäi. Kümne küünega hoiti kinni, mis iganes tingimused. Vait olla ja edasi teenida.

Meie poliitikutele ja teistele tegelastele, kellele ei meeldi meie noorsugu, tahaksin aga südamele panna, et need on ju meie päris omad tibud! Eesti Vabariigi esimene väljalase! Mitte vana rasva pealt saadud, vaid meie puhas omatoodang! Laulva revolutsiooni lainetel idanema pandud.

Terve põlvkond ei saa olla geneetilise rikkega ehkki on mainitud maailmas nn kadunud põlvkonda – inimesi, kes otse koolipingist sõtta läksid ning kellest pärast sõda enam õiget elulooma ei saanudki. Aga see ei olnud mingi salapärase geneetilise rikke süü, vaid tulenes väärastunud ühiskonnast.

Esimene vasikas läheb ikka aia taha?