Paraku pole suplemine kõige oma tervislikkuse juures siiski sugugi ohutu tegevus. Väikelaps, kes oma keha veel väga hästi ei valitse ja maailma liiga hästi ei tunne, võib vees, eriti rannavees mängides sattuda nii mõnessegi ohtu. Isegi, kui ta jääb vaid madalasse vette, siis võib ta näiteks komistada ja lüüa oma pea vastu mõnda kivi - ning teadvuse kaotanuna vee alla pikali vajuda.

Ka ujumisrõngas ei päästa ootamatute komistamiste juures, vaid võib saada hoopis täiendavaks ohuallikaks - maatuul võib ujumisrõnga üsna kiiresti väga sügavasse vette puhuda, liiga kitsas ujumisrõngas ei lase lapsel ennast kukkumisel veest püsti ajada, jne.

Samuti on väiksematel lastel mõnikord kombeks lihtsalt hulkuma minna. Üsna tavaline on, et 3-5 aastane laps, keda ei takistata, kõnnib sirgelt edasi, teadmata suunas. Tal lihtsalt puudub ohutunne, uudishimu maailma avastada on aga suur. Eriti lihtne on sellel juhtuda rannavees, kus teistmoodi keskkond ja harjumuspäraste märkide puudumine lapse niigi nappi ruumitaju veelgi segavad.

Lapsed ei anna endale tihti aru ka sellest, et vesi, milles ta kõnnib, muutub tasapisi järjest sügavamaks ja ohtlikumaks. ja keset muretult suvitavaid inimesi ei pruugi alati ka see tõdemus ruttu kohale jõuda, et oma vanemad on ammu silmapiirilt kadunud ja rahvasumma sisse haihtunud. Vees mängida on ju tore ja põnev ja nii väikelaps eriti olude pärast ei muretsegi.

Küll aga peaksid tema eest muretsema tema vanemad või hooldajad ja ükski normaalne täiskasvanu ei tohiks last eriti rahvarohkes rannas üksi vette lasta. Ükskõik, kui iseseisev teie laps ka oleks, ta on ikkagi alles laps. Paraku on praegu randades näha palju lapsevanemaid, kes ilmutavad veekasutamise ohutusreeglite suhtes isegi suuremat ignorantsust, kui nende hooletussejäetud võsukesed. Päris tihti võib vees näha väikelapsi, kelle vanemaid ei paista ei lähedal ega kaugel, kes on tundide kaupa omapead ja kellega mitte keegi ei tegele. Selline käitumine on vanemate poolt vastutustundetu ja ohtlik! Kui te juba lapse randa kaasa võtsite, siis ka valvake teda - õpetage teda vees käituma ja ujuma. Meri ja vetelpäästjad ei ole teile tasuta lapsehoidjad, oma väikelapsi peate valvama ise!