Sellisel juhul peab alati olema leping, deposiit ja lepingusse punkt, et kui teisi korteriomanikke häiritakse/öörahu rikutakse, lõpetatakse rendileping kohapeal ja deposiit jääb üürileandjale.

Meie majas on üks külaliskorter - omanik rentis korteri külaliskorteri haldusega tegelevale ettevõttele ja see siis majandab. Ikka leidub mingeid külalisidioote, kes arvavad, et kuna korteri üheks ööks üürisid, siis võivad öö otsa kogu majatäie rahvast üleval hoida, lõuata, sisehoovis kusta, kakelda ja läbustada. Kuna omanik ega rendileandja ei reageerinud, võtsin asja põhjalikult ette.

Kõigepealt, nii nagu mingid töllid pärast kella 23.00 välja lärmama tulid, kutsusin iga jumala kord politsei (meil on kaamerad). Käisin jaoskonnas avaldusi kirjutamas. Midagi ei juhtunud.

Siis tegin teisiti - öösel kell kaks, siis kui nurgatagune kusemine ja kaklemine olid täies hoos, kutsusin kohale nii politsei kui selle rendileandja firma. Politsei tegi hoiatuse nii lärmajatele kui rendileandja firmale ja ütlesid, et kuna mitmes kord sama korteriga seotud öörahu rikkumisega, siis järgmine kord tuleb mõlemale trahv (ja korteri omanikule). Trahvide kogunemisel on õigus teistel kaasomanikel algatada korteriomandi võõrandamine kohtu kaudu.

Pärast seda - elu nagu lill. Igaks juhuks olen mina see paha inimene, kes suure karja viinapudelitega saabuvatele üürnikele reegleid meelde tuletab ja selgitab, et nii nagu kell 23 kukub ja keegi maja sisehoovis räuskab/läbustab/kakleb/kuseb/suitsetab - tuleb politsei ja üürileandja pidu lõpeb kohapeal.

Kui sul on sarnaseid kogemusi, siis jaga neid meiega aadressil rahvahaal@delfi.ee!