Arvan, et asi sai alguse paar aastat tagasi, kui Facebook (vähemalt Eestis) tõeliselt tuule tiibadesse sai ning enam ei olnud sellest mingit pääsu - iga online-uudise, blogipostituse jne all säras ja särab praegugi F märk. Jaga! Sheeri! Kogu laike! Tekkis hasart  - kes leiab kõige huvitavama artikli, mida jagada? Võit (palju kommentaare ja edasijagamisi) oli miskipärast väga magus, kaotus tekitas tahtmise uuesti proovida. Hasart ja adrenaliin!

Siis tulid Facebooki mängud. Erinevatest "sõdadest" (Mafia Wars I ja II jne) erinevate farmimängude ja strateegiamängudeni. Olen pidama jäänud erinevatel Blitz-tüüpi mängudel, kus minutiga tuleb võimalikult palju pallikesi ritta ajada (Bejeweled Blitz) või kiiresti pasjanssi laduda (Solitaire Blitz). Olukord on muutunud problemaatiliseks, sest olen avastanud, et veedan pea iga oma vaba minuti neid mängukesi masinlikult mängides. Raha ma nende alla pannud ei  ole, aga nii kutsuv on mängida "Play again!" nupul. Nõnda on mu öised magamaminekud hilja peale veninud jne.

Aga ma ei tea, kuidas sellest lahti saada! Proovisin neid mänge ära blokkida, et ehk kaob harjumus - ei kadunud, tegin uuesti lahti ja mängisin edasi. Facebooki konto ärakustutamine ei oleks samuti lahendus, sest ma teeks tõenäoliselt kohe varsti uue. Pealegi on Facebook siiski suurepärane viis oma sõpradega suhtlemiseks.

Kas see on arvutimängusõltuvus ja kust saaks abi?