1. Vastu tahtmist töötades ära looda edu

Suurettevõtted ei kipu tänases Eestis just priiskama töötajatele palkade maksmisega. Vaadake kasvõi poemüüjate või turvatöötajate palku. Kuid kas see on vabandus halvale klienditeenindusele? Ei ole.

Lõppeks oleme ju kõik suuremal või vähemal määral klienditeenindajad. Vahe on üksnes selles,  kes kellega rohkem suhtleb.

„Sõbralikkust ja abivalmidust ei löö ikka üle ükski müügitehnika.“ Nii on kirjutanud  müügikoolitaja Ekke Lainsalu sotsiaalmeedias. Kas sa vihkaksid sel juhul klienditeenidajat, kui sinuga suhtleb väga avatult ning on tore inimene? Vaevalt küll.

Kui inimese praegune töökoht on talle väga vastumeelne, siis tuleb hakata teist tööd vaatama. Valida mõni muu valdkond ning end järgemööda ette valmistada uutele väljakutsetele.

2. Tea, et äri põhineb inimsuhetel

„Äri ei põhine ilusatel kontoritel, läikivatel visiitkaartidel ja kõlavatel ametinimetustel. Äri põhineb inimestevahelisel suhetel.“ Nii on kirjutanud oma blogis minu ja ilmselt ka paljude teiste arvates Eesti juhtiv internetiturunduse spetsialist Peep Laja. Ja see on õige, sest elame ju inimeste maailmas ja müüme oma teenuseid ning tooteid ikka inimestele.

3.  Vali omale valdkond

Vihane ja pettunud töötaja on halb tööaja. Seega kasu pole sellest kellelegi. Sõlmi oma vana töökohaga mõttes rahu, valmista end uue jaoks ette ja tegutse.

Täienda end selles valdkonnas järjepidevalt. Nii saad end oma tulevasele tööandjale müüa kui oma ala eksperti. Samuti oled sa töövestlusel sel juhul asjatundlik ja enesekindel.

4. Mine kindla peale välja

Mõttelaad, et ehk näkkab seekord konkreetsele töökuulutsele kandideerides, on jama. Tuleb tahta valitud tööd teha. Kui sa tead, miks sa konkreetset tööd teha tahad, siis on ka sinu argumendid tööandjale väärtuslikud.

Seepärast püüa end asetada ka korraks tööandja olukorda ning tee iseennast tööandja silmis atraktiivseks läbi oma CV ja sooviavalduse.

5. Tõesta end iseendale

Parim viis end kellelgi tõestada, on tõestada end iseendale. Ja kõike teemegi iseendale – olgugi, et näiliselt paljuski teistele.