Ettevõtteid, kes omavahel sel turul konkureerivad, on palju - sellest ka surve pakkuda kliendile soodsamat hinda - sellest ka kõigi koristajate töökoormus. Sõltumata rahvusest.

42 WC-d päevas koristada ei ole kindlasti ebaseaduslik. Ka Soome inimene, kes töötab koristusalal, teeb tööd täpselt sama koormusega - kui ettevõttes jagataks töökoormust rahvuse alusel, läheks see ettevõte trahvist kohe pankrotti. Koristusala on reguleeritud kollektiivlepinguga, mis on avalik dokument. Kui ettevõte Soomes eksib tööohutuse reeglite vastu, siis ta peab vastutama.

Koristusalal on palju muulasi seepärast, et seda tööd saab teha suhteliselt vähese keeleoskusega. Soome inimesel on kodukeel suus ning haridus võimaldab muud tööd teha. Aga kes väidab, et soomlasi koristuses ei tööta, ei tea asjast midagi.

Probleem seisneb osaliselt pigem selles, et Eestist Soome minejad arvavad, et Soomes on lihtne elada ning tööd ei pea tegema. Tegelikult peab tööd tegema kiirelt ja tõhusalt ning keelt tuleb ka osata. Kurb, kui inimesed sellest aru ei saa ja asi lõpeb terviserikke või traumaga.

On õige teha inimestele infoüritusi, aga töötempo ei ole veel sellepärast ebaseaduslik, et mõni ei kujuta ette, et niimoodi päriselus käibki töö sellel alal.