"Avastasin eelmise pühapäeva õhtul, et minu korteri köögiaknal on u 2cm läbimõõduga täke ja mõrad. Lähemalt uurides ja arutledes mõistsin, et tegemist on (ilmselt) õhupüssist tulistatud kuulijäljega. Nii siis on aken rikutud kellegi poolt. Loogiliselt võttes on lastud aknasse suunaga mänguväljakult (kus tihti veedavad õhtuti aega seal teismelised)," kirjutas õhupüssijälje avastanud viimsilane.

"Kardan, et tegemist on laste/noorte rumalusega, sest täiskasvanud inimesed peaksid teadma, et igasuguseid relvi ei kasutata kortermajade vahel, kus on toimetamas ka väga palju lapsi. Siit ka soovin vanematele südamele panna, et relvad ei ole mänguasjad ja palun olge kursis, millega/mida tehes lapsed tegelevad/aega viidavad," hoiatas murelik kodanik Facebookis.

Viimsi valla kommunikatsiooni- ja arendusjuhi Liia Ringo sõnul jõudis info sellest juhtumist nendeni samamoodi sotsiaalmeedia vahendusel. Antud juhtumist pole politseid otse teavitatud.

Politsei- ja Piirivalveameti pressiesindaja Seiko Kuik ütles, et ükskõik, kui oletuslik on ka juhtunu, tuleb see alati korrakaitsjatel registreerida. "Kui kedagi või kellegi vara kahjustatakse õhkpüssi lasuga, tuleb helistada hädaabinumbrile 112, et korrakaitsjad saaksid sündmusele reageerida. Juhtunut kirjeldades peab olema võimalikult detailne, kuigi see võib keeruliseks osutada. Sellest olenemata tuleb üksikasjalikult toimunust rääkida. Ka esmapilgul tühine infokild võib aidata süüdlast tabada."

"Politseile laekub aeg-ajalt teateid, kus õhupüssilasuga on rikutud vara või vigastatud inimest või looma. Politsei suhtub avalikku korda rikkuvatesse süütegudesse täietõsidusega ning juhtunu täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks alustatakse uurimist," sõnas Kuik.

Viimsi valla kommunaalameti juhataja Alar Miku sõnul on varasemalt Viimsis õhupüssiga lõhutud tänavavalgusteid, bussipeatuste ootekodade seinaklaase jms. "Viimsi vallas on 24h turvapatrull, väga hea koostöö toimib ka kohaliku politseiüksusega. Heakorravastastest juhtumitest tasub aga alati teada anda ka omavalitsuste infotelefonil 14455 või mobiiliäpi "Anna Teada" vahendusel. Nii saame kõik koos kaasa aidata, et meie elukeskkond oleks turvalisem" sõnas Viimsi kommunaalameti juhataja.