Nendest lugejatest, kelle kodu juures on tänavalambid olemas, oli valgustusega rahul jämedalt 40 protsenti. Ülejäänud peaaegu 60 protsenti leidis, et valgus lülitub sisse liiga hilja või kustub liiga vara – tihti nii üht kui ka teist. Tihemini peeti probleemiks hommikul liiga vara kustuvat valgust.

Nagu kommentaaridest näha, põleb valgus kohati seal, kus seda eriti tarvis pole, samas kui elumajade lähedal võib valitseda pilkane pimedus:

"Elan maal, seega minu kodu juures üldse puudub selline asi nagu tänavavalgustus. Paljud elanikud on üritanud vallavalitsusega rääkida, et kasvõi suuremate kortermajade juurde paigaldataks mõned tänavavalgustid, aga tulutult. Õhtul ei julge lapsi poodi saata. Ise ka pigem ei käi jalgsi. Samas kardan ka autoga sõita, sest kes teab, kust mõni naaber äkki välja kargab..."

"Minu kodu juures põles veel kümmekond aastat tagasi korralik tänavavalgustus – siis, kui veel ei teatud, et inimeste peale pole sünnis elektrit kulutada. Praegu on aga olukord hoopis jabur: põldude ja metsade vahelt läbi jooksva maantee äärde paigaldati mitusada tänavalaternat. Nüüd põlevad need üle kolme. Inimesi seal eriti ei liigu. Seal, kus liiguks ja kus asuvad majad, valgustab ööd mõni üksik nõukaaegne valgusti. Hea, et lapsed said üles kasvada ajal, mil majade juures oli veel valgustus – said oktoobrist veebruarini ka pärast kooli õues joosta, suusatada või niisama suhelda. Praegu ei tule see enam kõne allagi, sest seal on kottpime."

"Tänaval, kus ma elan, on kolm valgustit. Üks põleb hämardumisest kuni kella üheni öösel ja uuesti viiest või kuuest kuni päikesetõusuni. Teised kaks põlevad samas ajavahemikus, aga mitte kogu aeg: ühe minuti põlevad ja viis on kustunud."

"Tallinnas Kopli kalmistupargis põleb tuli ka öösel. Seal on nii valge, et saab pitsi heegeldada või kella parandada."

"Nõmmel põlevad lambid üle ühe. Siis kustuvad põlevad lambid ja põlema hakkavad kustunud lambid. Nii nad vilguvad. Põlegu siis juba kogu aeg ühed ja samad – elektrit selle vilgutamisega ju kokku ei hoia, aga äkiline pimedusse sattumine võtab aega harjumiseks."

"Mustamäel suure tee ääres mõned lambikesed põlevad, aga mina elan kvartali keskel, kus juba õhtul kell kuus on kottpime, kui just mõne valgustatud korteri elanik pole unustanud kardinaid ette tõmmata."

"Tartus Annelinnas peab kohati taskulambiga liikuma."

"Pärnus Ehitajate tee kõnniteel on Kuldse kodu 5 ees tänavavalgustus juba üle kuu aja välja lülitatud."