"Mees läks hommikul bussi peale. Ropkamõisa bussipeatus on ümber tõstetud seoses Aardla tn remondiga. Läks siis sinna Aardla Selver juurde asenduspeatusesse ja ootas bussi. Vaatas, et ei tulnud ja avastas, et peatuse sildid kadunud. Koliti tagasi vanasse kohta. Aga ei ühtki teadet, ei ühtki silti. Kuidas saab nii olla, et ei mingit teadet ja siis ennusta hommikul, kus täna peatus asuda võiks. Seal nad iga päev muudavad korraldust. Täielik hullumaja. Iga hommik jälle ennustad, kust liikuma saab, sest teid igal pool parandatakse. Üks hommik olid vist kõik need teeotsad kinni. Viisin igatahes mehe ise tööle ja siis tagasi tulles inimesed ootasid bussi. Nad ei teadnudki, et enam seal
peatust pole," kirjutas Delfile nördinud Tartu elanik.

Tartu Linnavalitsuse ühistranspordi peaspetsialist Madis Oona sõnul eelneb füüsilisele teede sulgemisele ajutise liikluskorraldusprojekti koostamine, mille alusel kehtestatakse ajutine liikluskorraldus teetööde ajaks. Liikluskorraldusprojektiga määratakse liikluskorraldusvahendite asukohad ning ümbersõiduteed.

"Ajutine liikluskorraldus peab teetööde ajal olema otstarbekas ning arvestama töö kestvust ja iseloomu ning liiklusolusid. Ükski kehtestatud piirang ei tohi olla suurem ja kehtida kauem kui see on vajalik tööde teostamiseks," sõnas Oona.

"Enne tänava sulgemist, millega võib kaasneda ka bussiliinide marsruutide muutus ning ka bussipeatuste asukohtade muutumine, paigaldab teetööde teostaja või tema lepingupartner bussipeatustesse informatsiooni eelseisvate muudatuste kohta. Kahjuks on esinenud olukordi, et bussipeatustesse paigaldatud informatsioon on sealt suhteliselt kiiresti kaduma läinud," selgitas võimalikku probleemi põhjust Oona.

Teetööde teostaja avas liikluseks Aardla tänavalõigu, millisel asuvad ka Ropkamõisa bussipeatused 31. mai pealelõunasel ajal. Seoses sellega eemaldati ka linnaruumist kõik ajutise liikluskorraldusprojekti alusel paigaldatud liikluskorraldusvahendid sh ajutised Ropkamõisa bussipeatuste liiklusmärgid.

Peale tänava liikluseks avamist, suunati ka linnaliine teenindavad bussid tavapärasele marsruudile, et töölt naasvad bussireisijad toimetataks koju mööda busside tavapärast liikumisteed bussiliinil asuvatesse peatustesse. "Seeläbi saavad reisijad vahetult teada, et bussid liiguvad taas tavapärasel marsruudil," selgitas ühistranspordi peaspetsialist Delfile.