Olen ise paar korda sellistel üritustel Tartus/Tallinnas käinud. Enamasti parklates lihtsalt väiksed kambakased omavahel seletavad, tehakse suitsu ja tarbitakse alkoholi. Vaadates paari drifti ja kiirendust, on näha, et inimestel on lihtsalt igav ja ei saa oma tuhinaid/emotsioone/autorõõmu/autopedendust maha suruda, seda katsetada või teistega võrrelda.

Jah, saan ümberkaudsete inimeste müra murest aru ja ka kaubanduskeskuse omanike omast, sest drift rikub parklajooned ära või kui mõni sõidab mõne posti vms maha, jälle häda.

Seega selleks, et tegeleda tagajärgedega, tuleks tegeleda probleemi algega - miks nii tehakse? Inimeste peas toimuva osas ei oska vastata, aga asi selles, et inimestel pole lihtsalt üle EESTI erinevaid platse või radasid, kus midagi katsetada.

Näiteks Tartu, Raadi lennuväli. Sai omal ajal isegi seal 200+ km/h sõidetud jne. Siis oli vaja teha mingi puidu/prügila teema ühe raja peale, siis sinna viia automüügiplats, siis anda teine osa Autosõidu platsile ja viimane osa ERMi ehituse jaoks. Ja lõpuks toppida üles märgid, et ei tohi alale sisenda kellaajaliselt. Püüti teha seal drifti jaoks aedade jms üritusi, aga kõik suretati politsei poolt välja ehk võiks öelda, et Tartus oli kasutult seisev lennuväli, mille kasutamine on tänaseks täiesti rikutud.

Aga miks see populaarne oli? Sest ta oli Tartu linna piiril ehk ei pea 40+ km sõitma, et kuskile üldse kohale jõuda. Kus Tallinnas selline koht on? Laitsel - sõida sinna ja ainult maksa korralikult. Pärnus? Audru ringrada - jälle sõida sinna (va pärnakad) ja jälle maksa. Siis mingid pisikesed kardirajakesed, kuhu autot peale ei taheta väga lasta, aga kui lõpuks lastakse, pole seal autoga väga midagi tehagi, sest on kitsas.

Aga kus oleks kiirendus ja drifti rada kõrvuti? Kuskil ei ole.
Oleks raha, paneks aluse, ma võtaks kasvõi ise kätte ja ehitaks sellise kompleksi, kus olemas suur betoonääristega driftibox, kahe auto jaoks betoonide vahel kiirendusrada ja ka mõned painded drifti jaoks, kus saaksid meie ametlikud driftitiimid vms trenni teha. Ja see asuks igas linnas, kuskil tööstusrajoonis, kus eramaju pole kõrval või kuni 10 km kaugusel linna piiri taga, kuskil keset põldu ja poleks eramaju kõrval.

Palkaks sinna korrapidaja, igal "osalejal" näiteks 15 või 20 euri osavõtumaks, mis pole ajaliselt piiratud ehk põleta ketsi seal kasvõi terve ööpäev. Pealtvaatajatel näiteks 1-2 euri pilet ja ole palju tahad. Seda selleks, et saaks rada hooldada ja et töölisele seal palka maksta ja et inimeste järele jäetud laga ka koristama kedagi kutsuda.
Seda siis Tartu, Tallinna, Pärnu, Narva, Võru jms veidikene suuremate linnade lähistele.