27. oktoobril tehti selle kella keeramise teemal Facebookis ikka palju nalja. Paljud jagasid fotosid milledel tekstid, et "keerame tund aega taha" ja nii edasi. Suupärasem on ju öeldagi, et keerame kella taha kui tagasi.

Ka üks jutukas naine ütles kord rahvast täis liinibussis kõva häälega, et "küll on hea, et sügisel keeratakse jälle taha". Rahvas sai suure sõõmu naerda ja naine punastada.

Kas see kellade kruttimine meile ikka meeldib? Paljudele see kindlasti ei meeldi, aga mul selle vastu pole midagi, sest suveööd on valgemad tänu sellele tunnile ajale. Kellade keeramise osas torisevad kindlasti lapsed, kes peavad varem tõusma ja ka loomad on laudas unisemad kui minna neid tund aega varem talitama. Kellade tunni võrra tagasi keeramise öö muidugi meeldib paljudele, sest rahvas saab tund aega kauem magada või lihtsalt voodis mõnuleda. Eks need Facebookis nalja teinud inimesed said tund aega kauem armurõõme nautida.

Kunagi tehti isegi kirjalikku küsitlust kellade keeramise osas ja rahvas sai arvamust avaldada. Mõni aasta jäeti kellad keeramata ka, aga nüüd on taas neid juba aastaid tunni võrra edasi  märtsi lõpus ja tunni võrra tagasi oktoobri lõpul keeratud.

Uuesti läheme üle suveajale ööl vastu 31. märtsi ja tol korral on ka Ülestõusmisepühade 1. püha. Saame siis taas tund aega varem voodist üles tõusta.

Nüüd tuleb tahes või tahtmata öelda tere tulemast talveaeg, sest see meil just äsja kehtima hakkas seoses kellade keeramisega tunni võrra tagasi.