Vaevalt tahaksime minna sotside teed, kes ka naisi kõnetades ütlevad "seltsimees," sest seltsinaine olnuks piinlikkust tekitav.

Probleemi olemus on Eesti kombestikus geide ja lesbide (mis on ju kodukultuuris võõrsõnad) olemasolu eitamine. Lahendus võiks olla kesksoolise mõiste juurutamine keeles. Tunnistagem lõpuks, et kesksugu on olemas ja väljendagem seda omakeelse sõnaga!

Geid ja lesbid ei ole ju tegelikkuses täisverelised mehed või naised sõna looduslikus tähenduses, vaid midagi vahepealset.

Siinjuures ei tohiks unustada, et sageli on neil tänu “vahepeal olekule” andeid, mis ületavad tavapäraste meest ja naiste võimeid, eeskätt kunsti vallas. Kunsti- ja usutegelased ei ole just tihti eeskujulikud pereinimesed, ometi väärtustatakse nii kunsti kui ka usuelu saavutusi kõrgelt.

Kui "majandussurutisest" sai "masu," siis "kesksoolisi" võiks hakata nimetama "kesodeks." On väga selge, millest see sõna tuleb ning kõlab ka väga eristavalt. Saab ka kasutada eesliitena sõnades keso-mees ja keso-naine.

On ehk teistel lugejatel mingi parem nimetus välja pakkuda?