"Igasugu trullalla pidusid peetakse, Käsmu külla voorivad autod lõhuvad viimasegi teekatte aga bussiliiklust korralikult käivitada ei saada," kirjutas pahane Käsmu asunik.

"Käsmu külastajad "avastavad" Käsmu ikka enamasti suvehooajal. Off-seasoni ajal märkimisväärsest turismivoost Käsmus me kindlasti rääkida ei saa. Sellest on tegelikult kahju – nii jääb külastajal ju kolmveerand Käsmu ilust nägemata. Minu jaoks näiteks on sügis – eriti oktoobrikuu – aasta kõige ilusam aeg Käsmus," rääkis Käsmu Külaseltsi juhatuse esimees Kristjan Altroff.

Bussiühenduse kohta ütles Altroff, et hooaja sees on Käsmul Tallinnaga igapäevane edasi-tagasi bussiühendus; reedel, laupäeval ja pühapäeval lausa kaks korda päevas. Häid võimalusi on ka mujalt (Rakvere, Narva, ka Peterburg) tulijatele. Suvise bussiühenduse üle nuriseda oleks patt ja transpordivõimaluste puudumine siinse ilu nautimist kindlasti ei pärsi.

"Käsmu Kaunid Kontserdid ja Viru Folk on kahtlemata rahvarohked üritused ning asjaolu, et külla suubub üksainus tee Käsmu külastamist sellistel päevadel kindlasti ei lihtsusta. Samuti aitas hiljutine, parkimispiire kompav Ivo Linna ja Tõnis Mägi kontsert Käsmus selgelt tajuda küla mahutavuse piire - paisumiseks meil ruumi ei ole, lahendusi saame leida olemasolevate võimaluste piires. Külaseltsil on suurepärane koostöö kontsertide korraldajaga ja töö selles suunas, et leida hea tasakaal külastajamugavuse ja küla üldise jätkusuutlikkuse vahel käib pidevalt," selgitas populaarse kontsertpaiga plusse ja miinuseid külaseltsi liige.

Mis puudutab külatänavaid, siis nende kvaliteedi parandamine on täies hoos. "Käsmu peatänav on hooldatud, märgataval parandamisel on lähiajal ka kõrvaltänavate olukord. Parkimiskorraldus on meil südamel, püüame leida optimaalseid lahendusi," ütles Altroff.

Küla seisukohast on sellised üritused enam kui toredad. Võimalus nautida lühikese jalutuskäigu kaugusel Eesti tippartistide loomingut ning pakkuda külastajatele võimalust edendada kohalikku ettevõtlust on Käsmu külale ilus kingitus.