Ma ei ole kunagi näinud, et too naaber oleks suitsetaja peale, kuri kuigi ta ise ei suitseta. Pole näinud riidlemist ega midagi, kuid siiski mind huvitab, kas teda siis tõesti ei huvita see, kui tema riided suitsu järgi haisevad?

Ma ise olen kahjuks samuti suitsetaja ja naabriprouaga olen sel teemal vestelnud. Olen talle öelnud, et kui teda häirib, siis öelgu mulle kohe, pole mõtet seesmiselt keema minna ja siis kõik korraga välja pursata.

Tema sõnul ei häiri see teda karvavõrdki. Usun, et kui minul oleks naaber, kes suitsetab ja ma ise mitte, siis oleks see küll äärmiselt ebameeldiv, kui riided rõdult kuivamast ära võtan ning lillelõhna asemel avastan neilt tuhatoosi haisu.

Veel hullem oleks see, kui öösel aken lahti magada ja just sel ajal naaber suitsetab ja kogu toss tuulega mulle aknasse kanduks. Talvel tundsin isegi, kuidas naabrite suitsuhais mulle kööki läbi ventillatsiooni kandus. Ei olnud just meeldiv, aga saan ka aru, et talvel kohutava pakasega rõdule kippuda eriti ei soovi.

Kuidas on lood aga teiega? Kortermajad on kohad, kus peab tahes-tahtmata arvestama naabritega ja nende soovidega. Põhimõtteliselt täielikku voli oma kodu üle ikkagi ei ole ja ei saa elada nii, kuis hing ihkab. Kas olete kokku puutunud veel mõne teise ebameeldivusega naabrite poolt või ehk ise ebameelivusi tekitanud?