Elukohajärgsete lasteaedade järjekorrad on liiga pikad, nii et sinna paari lähima aasta jooksul kohta saada on praktiliselt võimatu.

Panin lapse kohe järjekorda ka vastavatud Rännaku lasteaeda, mis poliitikute sõnutsi pidi lahendama Nõmme lasteaiaprobleemi. Kahjuks ei saa me ka sinna lähima paari aasta jooksul kohta, sest lasteaed täideti linna üldjärjekorra alusel hoopis teistest linnaosadest pärit sõimeealiste lastega, keda veetakse sinna linna eri otstest autodega.

Seda kohta otsin siis noorimale lapsele, kes on 2,5-aastane. Teisel lapsel on koht teises lasteaias olemas ja kolmas läks eelmisel aastal kooli.

Eralasteaedade jaoks jääb paraku pedagoogipalgast väheks. Mida teha?

Haridusamet soovitab mul viia noorim laps bussiga sinna linna teise otsa ja keskmist pean ma paratamatult hoopis teise lasteaeda viima, mis asub vastassuunas...

Kas härrased ja prouad linnavalitsusest kujutavad ette, kui kaua võtab aega, et teha väikeste lastega ühistranspordis linnale tiir peale ja seda kaks korda päevas ning mitmete ümberistumistega? Ja kas selle kõrvalt on üldse võimalik tööl käia? Või peaks lasteaiale eelistama lastekodu?