Mäletavasti ei suutnud eestlased kodus mängides eelmise aasta sügisel Sloveeniale väravat lüüa ja tuli vastu võtta valus kaotus 1:0. Kui vaadata ajalukku, siis on Eesti kohtunud Sloveeniaga kuuel korral, kaotatud on viiel korral, täpsemalt kolmel EM-valikmängul ja kahel sõpruskohtumisel ning korra, 19 aastat tagasi, on suudetud kodus ka Sloveeniga 1:1 viiki mängida.

Mis võimalused on Eesti vutikoondisel täna? Vahepealsed ilusad EM-valikmängude esitused on jäänud minevikku ja viimased tähtsad EM-valikmängud Itaalia ja Fääri Saartega on olnud nii ilmetud, et paljudel fännidel on usk Eesti vutikoondisesse kadunud. Kas Eesti vutikoondis suudab täna jalad kõhu alt välja võtta ja Sloveeniat üllatada?

Hetkel on Eesti kogunud seitsme mänguga C-rühma EM-valikmängudes seitse punkti ja paikneb oma rühmas viiendal real, eespool vaid Fääri Saartest. Sloveenia on kogunud seitsme mänguga 11 punkti ja ollakse kõrgel teisel kohal. Eesti jaoks ilusalt alanud EM-valiktsükkel ja lootus pääseda EM-finaalturniirile pihustati põrmuks häbiväärse kaotusega Fääri Saartele. Seega peaks olema kõikide koondislaste auasi anda endast parim järgmisete kohtumistega ning taastada fännide usk endasse.

Paberil pole Eestil erilist võimalust - Eesti paikneb jooksvas FIFA edetabelis alles 86 real, Sloveenia seevastu kõrgel 23 real. Triobeti ennustusportaalis saaks panustaja Eesti võidu korral kümne kordselt raha tagasi, viigi korral 4,75 kordselt ja Sloveenia võidu korral 1,30 kordselt raha tagasi. Seega ei usu Eesti edusse ka ennustusportaalid.

Eestil suurt võimalust Sloveenia vastu tõesti pole, kuid kui peatreener Rüütli suudab vutikoondisest maksimumi välja pigistada ja kõik mängijad tegutsevad väljakul ühtse löögirusikana, on ka väikesel Eestil võimalus taas kõiki üllatada ning hea mänguga fööniksina tuhast tõusta. Eesti vutikoondis vajab hädasti täna üllatusvõitu!