On tõsi, et õpetaja töö on raske ja pingeline, aga keegi pole käskinud ka kellelgi õpetajaks hakata. Kõik need inimesed, kes on hetkel õpetajaametis, on sinna läinud vabatahtlikult. Kelle süü see on, et nad ei ole nüüd rahul oma palgaga?

Õpetajate palk on ümmarguselt 650 eurot. Kas seda on tõesti nii vähe? Vanas rahas teeb see summa 10 000 krooni. Mõtleme nüüd sellele, palju saavad teised inimesed palka, kes on näiteks müüjad, juuksurid või autojuhid. Osad juuksurid saavad veel hästi, nende kuupalk jääb 400 - 500 euro vahele, aga räägime nüüd nendest inimestest, kes peavad hommikust õhtuni taluma klientide solvanguid ja olema päevast päeva püstijalul ehk siis müüjatest.

Ma ei oska nüüd öelda, palju teistes poodides saavad klienditeenindajad palka, aga tean, et kohalikus poes jäävad palganumbrid 200 - 300 euro ringi. Ja kusjuures paljud ei esita selle palga suhtes mingeid pretensioone. Nad on rahul, et saavad kasvõi selle summa ja tulevad sellega ilusti toime.

Samal ajal aga õpetajad protetestivad riigikogu hoone ees, nõudes endale suuremat palka. Kui mitu korda nad seda suuremat palka on juba nõudnud? Ikka päris mitmed korrad ja kasu pole sellest olnud. Tähendab, ma ei näe mitte mingisugust mõttet iga aasta koguneda kokku ja hakkata nõudma endale suuremat palka. See on vaid enda aja ja närvide kulutamine.