Sellega oli presidendi korteriafäär autori jaoks lõppenud, sest kõik oli justkui loomulik, aus ja õiglane. Arvan, et lugejatel on õigus teada saada, mis 1995. aastal tegelikult toimus ja millistel asjaoludel Ilves korteri omanikuks sai.

Nimelt pöördus 1995. aasta kevadel AS Levicom Kesklinna valitsuse poole taotlusega tunnistada Tallinnas Toompeal aadressil Kiriku põik 4, mis asub Stenbocki maja vahetus läheduses, olevad korterid tööandja eluruumideks ja vormistada üürilepingud eluruumide kasutamiseks oma töötajatele.

AS Levicomi eesotsas oli tol ajal tänane tubli isamaalane-respublikaan Tõnis Palts. Levicomi töötajatena figureerisid muuhulgas tollane Eesti suursaadik USA-s ja Mehhikos, tänane president Toomas Hendrik Ilves ja tollane luurekoordinaator ning täna Isamaad päästma rutanud Eerik-Niiles Kross.

24. augustil aastal 1995 sõlmiti üürileping aadressil Kiriku põik 4-8 Krossiga ja sama aasta 26. augustil aadressil Kiriku põik 4-7 asuva 88-ruutmeetrise korteri peale Ilvesega. Mõni aeg hiljem kustutati kõik aadressi Kiriku põik 4 korterid tööandja eluruumide hulgast ning Levicomi töötajad Ilves ning Kross erastasid eelnimetatud korterid EVP-de eest.

5. septembril aastal 1996 müüs Ilves, keda esindas notariaalse volikirja alusel Kross, Toompeale tekitatud eraomandi kellelegi Markus Pedriksile. Tema volitatud esindajaks oli ei keegi muu kui Tõnis Palts.

Kogu rohkem kui tuhande ruutmeetri suuruse maja erastamine läks kokku maksma kõikidele erastajatele vanas rahas 42 000 krooni. Hinnanguliselt oli maja turuväärtus sel ajal 10-11 miljonit krooni. Seega oli see klassikaline „tankistide“ abiga korterite kaaperdamine, mille üheks „tankistiks“ osutus meie praegune president Ilves.

Nüüd siis küsimused, mida aastate vältel pole tahetud (või on olnud keelatud) küsida Toomas Hendrik Ilveselt. Kuidas ja millisel alusel sai Ilves 1995. aastal, kui ta täitis suursaadiku ametiülesandeid USA-s ja Mehhikos, olla AS Levicom töötaja? Kuidas sai ta erastada aadressil Kiriku põik 4 asuva korteri erastamisväärtpaberite eest? Millise hinnaga erastas ja millise hinna eest müüs Ilves sama korteri?

Nendele ja paljudele teistele selle looga seondavatele küsimustele vastuseid ei ole ja ilmselt ka ei tule. Lõpetuseks jäägu iga lugeja otsustada, kelle poolt on äraostmatuna esinev Aare Ruben ära ostetud.