Aga kui miskit muud kiita pole, kui ilm on allapoole arvestust, maavarad ehk rikkuse allikas olematud, vaatamisväärsustega kitsas käes ja eriliste saavutustega, nagu näiteks olümpiavõidud, kaasnevad varem või hiljem miskit sorti jamad, eks siis kiidame seda, mida meil jagub. Ikka naisi, neid meil ju rohkelt käes, jagub igale mehele mitu. Ja ega sest miskit halba olekski, kui tagasilöögid end valusalt tunda andma ei hakkaks. Ikka ja jälle kuuleme halamist teemal, kuidas ilusad naised on ülbed, pirtsakad, valivad ja muidu rikutud. Kas on!? Osa, võimalik, et lausa suurem osa ehk tõesti. Samas, ise oleme me koletised loonud.

Juba väikese tüdrukuna saavad nuku välimusega lapsed rohkem tähelepanu. Lausa väljateenimata kiitust. Hiljem upitavad noormehed, kes hordidena nende kannul jooksevad ja iga soovi täita püüavad, nende ego veelgi. Neile avatakse kõik uksed, nii kaudses kui otseses mõttes. Soove loetakse silmist, täidetakse ka pea võimatuid. Mida aeg edasi, seda kapriissemaks muutub kaunitar. Ta võib seda endale lubada. Rumalaid mehepoegi meil ju jätkub, tuleb iga päevaga lausa juurde. Mis sest, et nende süda saab murtud, usaldus naissoo vastu hävitatud. Armastuses ja sõjas on kõik lubatud.

Ja kui ühel hetkel on neiust sirgunud naine, kes ilmselgelt tõsise maamehe hingega eesti mehe jaoks pere loomiseks liiga vana, lennatakse kaugemale. Ikka seda õnne otsima. Kes printsi valgel hobusel, kes poolt kuningriiki. Kahju, et neil ilusatel tüdrukutel ei olnud lapsepõlves aega muinasjutte lugeda. Muidu nad ju teaks, et selleks, et saada omale prints, peab enne konna suudlema. Maha jäävad neid purustatud südamed, lõhutud pered ja arvamus - kõik ilusad naised on litsid.

Ometi pole see ju nii. Meil on küllaga ilusaid naisi, kes eelkõige on aga targad, andekad ja töökad. Ometi peavad just nemad kannatama keskmiselt haledamate eesti meeste komplekside pärast. Ebaõiglane on eeldada juba enne tutvust, et kaunitar ongi upsakas, uhkus muide on voorus, kõrk, eneseimetleja. Ehk püüaks mõista, et inimesed otsivad end kõrvale ikkagi omasugust. Harimatu playboy-välimusega kutt võib vehkida oma rahakotiga palju tahes. Ajudega naine valib ikka mehe, võimalik, et kehvema välimusega, aga südamega. Valib selle, kellega ühised huvid, sarnane maailmavaade, kes pakub talle turvatunnet ja kindlasti mitte ainult materiaalset. Ja siin pole millegi peale solvuda. Teil meestel on ju ometi õigus valida. Miks siis ei võiks olla naistel, ka ilusatel, valikuvabadus?

Kallid mehed, ärge elage ise oma elu raskeks. Need, kes solvunult väidavad, et ilu ei kõlbagi patta panna, et ilu on vaataja silmades, võiks hetkeks mõelda. Tuletada meelde, et ise nad ju ihaldasid seda kaunitari, ise andsid talle kätte relva, millega süda purustada.Ehk oleks targem, kui te ei jookseks iga kaunitari järele. Kui te seaks oma elueesmärgiks käevangu saada kindlasti ja ainult esikaunitar. Ja viisakas ning kena oleks ka see, kui te ühe oma pettumuse pärast ei topiks kõiki ilusaid naisi ühte patta. Kui muu ei aita, siis mõelge, ilmselgelt pole kõikide kaunitaride mehed kuulsad, ilusad ja rikkad. Ometi on neil midagi rohkem kui sinul, kes sa seal nurgas naisi ilusaks jood.