Brüsselis toimuv meenutab juba sõjaolukorda, kus tänavatel tormavad operatiivsõidukid ning sõjaväemasinad. Hommikul tööle tulles nägin, kuidas inimesed olid tänavatel väga ärevad ning araablasi vaadati äärmiselt kahtlase pilguga. Pean tunnistama, et isegi otsustasin viimasel hetkel metroo asemel hoopis jala tööle minna, kui nägin mõnda "kahtlase välimusega" põhja-afriklast metroopeatuses. Kui olin juba kümme minutit kõndinud, kuulsin oma kolleegilt, keda nägin tee peal, et ühes metroopeatuses plahvatas just pomm. Hiljem selgus, et just minu peatuses Maalbeekis, mis asub Euroopa Parlamendi ligidal. Seekord tuleb oma vaistu tänada.

Inimesed on šokeeritud ja vihased ning antud argpükslikud rünnakud tsiviilelanike pihta suurendavad kahjuks viha kõigi moslemite vastu, kuna paljud Molenbeeki elanikud varjasid terroriste eesotsas nüüdseks vahistatud Salah Abdeslaniga. Hoolimata asjaolust, et enamik Belgia moslemeid ei toeta äärmuslasi, kinnistavad pildid, mis tehti Molenbeeki linnaosas terroritõrje operatsioonide käigus ja peale vahistamisi aga vastupidist, kuna paljud kohalikud elanikud olid hoopis politsei peale vihased, mistõttu tuli kohale kutsuda ka märulipolitsei.

Kindlasti oli Salah Abdeslani elusalt tabamine suur löök ISISe mainele ning selleks, et näidata oma jõudu maksti Belgia võimudele kätte ning seda piirkonnas, kus araablasi väga ei liigu (Zaventemi lennujaama kasutavad peamiselt eurobürokraadid, erinevalt Charleloi lennujaamast, samuti rünnati Maalbeeki metroojaama eurokvartalis). Peale koletuid uusi rünnakuid Brüsselis, võetakse nimetatud linnaosa kindlasti aga "piiramisrõngasse", mis tähendab aga taaskord uusi pingeid. Terroristid aga ei mõtle sellele, et sellise koletute tegudega muudavad nad oma kaasmaalaste elu Euroopas palju keerulisemaks.

Selleks, et anda ISISele korralik vastulöök, mis ta sisuliselt halvaks, oleks vaja Euroopal ükskord ühendada jõud ning saata maaväed Süüriasse, et antud värdmoodustise peakorter likvideerida. Loodan, et antud argpükslik rünnak avab meie Euroopa otsustajate silmad ning lõpuks võetakse kasutusele jõulisemad meetmed.