See tekitab kaksipidi arvamisi. Ühest küljest ei ole ilus, et mõned inimesed on meil justkui võrdsemad kui teised ja seda olukorras, kus mingid julgeolekureeglid ei saa õigustusena kõne alla tullagi. Taoline arrogants ja võõrustajate kodukorra peale vilistamine näitab meie esileedit jälle kord halvas valguses.

Teisest küljest aga, neljajalgne ise käitus ju päris viisakalt, see omakorda aga panebki küsimust esitama - äkki tõesti võiks koerad (ja miks mitte ka kassid, rotid ja papagoid) omanikega koos avalikesse kohtadesse kaasa tulla. 

Iseenesest poleks see tõesti paha idee, kui vaid loomaomanikud ise suudaksid tagada selle idee kahjutut ja korrektset realiseerimist. Paraku on meil parkides, tänavail ja aiatagustes tihti näha just nimelt massi kasvatamatuid, halvasti käituvaid ja absoluutselt allumatuid koeri. Koeri, kes tormavad kas kurjalt või lõbusalt haukudes iga võõra poole, koeri, kes ignoreerivad omaniku hädist hüüatust "Pitsu, maha!" ja koeri, kes lapsi pikali jooksevad. Niisugusi koeri tõesti raamatu- ega toidupoodi ei soovi.

Ent tegelikult pole sellistel puhkudel viga koeras. Viga on koera omanikus, kes pole oma peni õigel ajal kasvatada viitsinud. Viga on inimeses, kes ei anna endale aru, et tema sentimentide ajel kunagi majja võetud neljajalgne lemmik vajab - samamoodi, nagu lapsedki - tegelemist, kasvatamist, õpetamist ja piiride seadmist - aga erinevalt lapsest vajab koer sellist kantseldamist siiski elu lõpuni.

Vabandage, kallid koeraomanikud! Ma armastan loomi ja ma olen nõus, et koer on nii mõnelgi puhul parem kaaslane, kui inimesest sõber, aga ma ei soovi teie tegemata jäänud kasvatustöö viljade tõttu oma rahuliku elu häirimist vaikselt kannatada! Mulle ei meeldi lärmavad karvakerad ka mitte tänavail. Kui te koeraga toime ei tule, siis jumalapärast, ärge teda endale võtke! Mugava inimese loom on kass - ja kui te ka kassiga toime ei tule, siis võtke mängukrokodill. Ma väga palun.

Niisiis, olen seda meelt, et koeri võiks poodidesse lubada - aga koeri ja üldse lemmikloomi ei peaks sugugi igal inimesel lubama pidada. Koerte kiipimine ja omanikega koos koolitusel käimine võiks ehk olla koerapidamise juures sama kohustusli kui on lastel koolis käimine. Sellisel juhul oleks meie neljajalgsed sõbrad kõikjal teretulnud.