Mu sõbranna võttis kätte ja sünnitas USAs - sünnitus läks raskelt, laps vajas erakorralist abi ning haiglast väljudes oli arve natuke üle 16 000 dollari. Kõik oli aga seaduslik ning arve tasumiseks tuli võtta laenu.

Terviselaenud on USAs üsna populaarsed, umbes sama populaarsed nagu meie mail on tarbimislaenud, et sooja päikese alla puhkama sõita. Loomulikult läheb see jutt praegu kõik sinna lahtrisse, et "mõelge, kuskil on veel hullem kui meil siin!"

Aga kas meil on siis nii hull? Mulle pole teab mis tugevaid hambaid looduse poolt antud, ma pole veel 30-aastanegi, aga mul on kuus plommi juba hammastes. Neist kaks puuriti teismeeas, kui hambaravi oli tasuta (18nda eluaastani ja kaasa arvatud on ju hambaravi siiski tasuta, sh. ka breketid), teised paariaastaste vahedega. Iga kuu panen sellegipoolest juba mõnda aega 30 eurot kõrvale, sest mine tea, mis juhtub - tuleb juurepõletik või murran hamba, siis hea võtta! Niimoodi on mu "hambafondi" kogunenud juba üle 800 euro.

Tundub, et paljud inimesed elavad aga tänases päevas ning homsele ei mõtle. Kehvade hammastega inimestele tulevad hambaarstiarved alati justkui suure üllatusena ning säästmisele mõeldakse vähe. Kõige naljakam on ju see, et lastele ja teismelistele on hambaravi tasuta, nii et selle eest vanemad maksma ei pea, 19-aastane käib aga juba ülikoolis või tööl ja võiks ise olla võimeline oma augud parandama, mitte emme-issi rahakotil liugu laskma.

Inimesed! Säästke iga kuu paarkümmend eurot või pange 5 eurot kõrvale ning teile koguneb aastaga raha, mille eest saab parandada mitu auku. Huvitav, et viimase mudeli iPhone'i järelmaksuks inimestel justkui raha on, aga hambaraviks mitte, see peaks inimeste arvates justkui tasuta olema.