Maarja kirikus on kaunis laudadest lagi, puunikerdustega kantsel, mälestustahvlid mõisnikele ja kirikuõpetajatele. Veel on seal tundmatu kunstniku poolt tehtud ja hästi säilinud altaripilt.

Üsna kõrge ja sihvakas kirikutorn oli kaua aega meremeestele tähtsaim maamärk Kihnu väinas.

Kahjuks on kirik ehitatud vesiliivpinnasele, mis on aeg ajalt põhjustanud vajumist ja varinguid. Näiteks 1972. aasta suvel vajus veetrassi kaevamise tagajärjel Maarja kiriku esikülg koos torni ja kukega kokku. Lisaks sellele hävis ka kiriku orel.

Tõstamaa kiriku torni kokkuvarisemise kohta võib kuulda mitmeid legende. Üks nendest ütleb, et kui seitse venda läheb korraga kirikusse, siis vajub kirikutorn kokku. Teise kohaliku legendi järgi, juhul kui külas on enne kõrts kui kirik, siis kirik ei püsi. Pikka aega tegutseski Tõstamaa keskuses Ranna kõrts.

1983. aastal alustati Maarja kiriku taastamistöödega. Aastaks 2000 sai kirik oma praeguse näo, kuid puuduvad veel tornikiiver ja kukk.

Tõstamaa alevikus asub ka kaunilt restaureeritud mõis, mis on üks Pärnumaa tuntumaid ja kaunimaid vaatamisväärsusi. Järelklassitsistlikus stiilis härrastemajas, mis ehitati 1804. aastal, asub alates 1921. aastast kool.