Delfile kirjutanud lugeja väidab, et on noormeest tänavapildis tähele pannud juba pikema aja vältel. "Mind on mitu korda see tülitanud ja äratanud kahtlust, et hakkab ehk ründamagi või sooritab mingi näppamise," kirjutas murelik lugeja Delfile saadetud vihjes.

Ka fotodelt nähtub, kuidas kesklinnas nähtud noormees erinevate turistidega vestleb.

"Ise olen kõrvalt näinud hilisemal ajal tühjal tänaval, kui nägin, et see haakis ennast sappa ühe vanema naise järgi. Ma liikusin selle tüübi järgi eemal, jälgides, et millal midagi juhtub, et saaks appi ehk minna või abi kutsuda. Ta hakkas seda naist tülitama ja ma liikusin üle tee nende kõrval ja siis hüüdsin naisele, et kas on abi vaja ja mida see tüüp tahab. Naine
ütles, et [noormees] tülitab ja siis liikusin naise juurde ja koos tulime
sellest inimtühjast tänavast välja ja läksime oma teed igaüks," jutustas lugeja.

"Sellel korral tundus selle tüübil olevat veel mingi teravam asi peos: võimalik, et kottide katki lõikamiseks selja taga liikudes," rääkis vihje saatnud lugeja. "Kõige hullem on, et selline suudab kahjustada Eesti mainet väga paljude turistide silmis ja jätab ebameeldiva kogemuse. Kaua võib?!"

Politsei pressiesindaja Helen Uldrich ütles Delfile, et pildi järgi ainuüksi on raske tuvastada, kas mees on varasemalt politseihuviorbiidis olnud ning kellega täpselt tegemist on.

"Siiski sain ühe kesklinna jaoskonna uurijalt teada, et tegemist võib olla isikuga, kes kerjab turistidelt ja teistelt möödakäijatelt raha," ütles Uldrich.
Kahtlane tüüp, kes inimesi tülitab

Kahtlane tüüp (vasakul), kes inimesi tülitab

Kahtlane tüüp (vasakul), kes inimesi tülitab