Ülivahval Robotexi üritusel TTÜ Spordihoones on väljapandud vaatamiseks-imetlemiseks kaks sõidukit, mis mõõtmetelt üksjagu suuremad, kui autodeks kvalifitseeruvad "Minid" ja "Smardid" (mis isegi "normaalmõõdus" autodega võrreldes on suuruselt  "olematud", hinnalt aga ülikallid!) ja nende kohta oli info: need on mopeedideks kvalifitseeritavad sõidukid "a´la 14+"  – täiskasvanud inimesed ei vaja nende juhtimiseks juhilube_ nooremad vist vajavad jalgratta juhiluba.

Väiksema sõiduki juures oli jutt, et toodetud Prantsusmaal, kütusekulu – 2,5 l diislikütust 100 km peale, maksimaalne kiirus – 45 km/h (sulgudes: "piiratud mehhaaniliselt")...

Suurema, kaubiku välimusega auto (?) puhul oli toonitatud: ei vaja igaaastast tehnilist ülevaatust ja (SIC!) – parkimine nendele linnas – TASUTA!

Hinnalt on mõlemad sõidukid vägagi vastuvõetavad, arvestades, et ei pea iga aasta thn.ülevaatusega jandama, keredki ilmselt mitte roostetavad, kütusekulu pea olematu. liikumiskiiruski linnas 45 km/h – peaaegu aktsepteeritav (ku seda saab veel nutika automehhaaniku abiga "normi-reguleerida!)...

Huvitav aga – mitu parkimise trahvimääramise tühistamist kohtu kaudu kulub, enne kui ka MuPolased saavad aru, et tegemist on mitte autodega, vaid neljarattaliste "mopeedide" ja "võrridega"? On ju need suuremad, kui nii mõnigi vinge ja solvavalt kallis miniatuurne auto!