"Eile Hommikul läbi vanalinna töölt tulles tabas mind ebameeldiv üllatus - Nunne tänaval asuv ja alati silma rõõmustav Koorti kits lebas maas.

Metallikratid olid näinud palju vaeva, et saada kätte meie kunstiajaloo legend. Kuju oli kinnitatud umbes 40-sentimeetriste metallvarrastega. Arvatavasti segas neid keegi või miski. Õnneks jäid pätid ilma "hunnikust" pronksist ja rahast.

Helistasin kohe politseisse ning pidin ootama päris mitu minutit, enne kui vastati. Operaatorineiu ei saanud ta sugugi aru, mis on juhtunud. Pidin päris pikalt seletama, et kus ja mis ja millise tähtsusega varguskatse on toimunud.

Kahjuks pidin kiirustama rongile ja seetõttu ei saanudki teada, kui ruttu tuldi meie väärtuslikku kunstivara ära toimetama. Tore, et sain päeva alustada sellise päästeoperatsiooniga."

Politsei pressiesindaja sõnul teatati 30. aprillil kella 8.30 paiku, et Nunne tänava ääres asuv skulptuur on maast lahti kistud. Politseipatrull käis kohapeal ning tegi kindlaks, et kitsekuju on maas pikali, kuid terve.

Juhtunust teavitati kohalikku omavalitsust, kes siis korraldas kuju tagasi püsti tõstmise.

Nunne tänaval asub Koorti 1929. aastal loodus "Metskitse" kuju koopis, sest originaali üritati korduvalt varastada. Kitse kuju on varemgi vandaalide ohvriks sattunud, aastate eest jäi kitseke näiteks peast ilma. Ka on pätid kitse pihta märki lasknud.