Võtsime tütrega tavapärase suuna Vana-Kalamaja tänava mänguväljakule ning kohale jõudes avanes meile trööstitu vaatepilt: värav täies ulatuses isegi ei avanenud, kuna sinna ette oli kupatatud kümmekond musta prügikotti lehtedega. Need kotid vedelevad seal juba oktoobrikuu lõpust, suur töö sai tehtud, lehed riisutud, kuid keegi neid paraku ei ära vedanud. Nüüdseks on need peaaegu kõik katki rebenenud ja sisu kaunistab mänguväljakut.

Oleks see vaid kõik... kogu plats oli täis ka suuremaid-väiksemaid valgeid vahtpolüstürooli tükke. Süüdlast ei pea kaugelt otsima, ülejärgmisel krundil käib hoogne ehitus, kus kerkivat maja soojustatakse suurte valgete vahtpolüstürooli blokkidega. Tuulega on nende ehituspraht kandunud aga avalikule mänguväljakule, kus väiksed põnnid neid samu tükke esimese lume pähe uudistavad.

Minu meelest on vaatepilt äärmiselt kahetsusväärne, kuna Kalamaja piirkond on väga suure liiklustihedusega - peale paari mänguplatsi ja Vana-Kalamaja kalmistupargi pole ju lastel mitte kusagil mujal olla ja mängida ning oma igapäevane sõõm värsket õhku kätte saada. 

Käin seal mänguväljakul oma lapsega juba 2 aastat ning pea alati leidub seal prahti, linnavalitsus peab selles osas midagi ette võtma, vastasel korral ongi seal varsti ainult üks prügimägi.