Nad ei ole küll pargipinkidel tagasi, vaid neile on leitud hoopis funktsionaalsem kasutusviis.

Delfi lugeja saatis pildid kodututest, kes on armastusega kootud tekid endale uinakut tehes peale võtnud.


FOTOD: Anvor Arak

Kudumitest tehtud grafitiga kaeti Tammsaare pargi pingid, puud ja tänavavalgustid, Viru keskuse bussiterminali betoonsambad ning Tallinna Autobussikoondise madalapõhjaline autobuss.

Vabatahtlikud kudujad on alates 2010. aasta oktoobrist valmistanud umbes 340 erinevas suuruse, värvingu ja mustriga kudusmigrafiti tükki, mida vabatahtlikud juunis Tallinna linnapildi kaunistamiseks ja linnakodanikele vaatamiseks ning katsumiseks üles panevad.

„Kudumisgrafiti on minu arvates ideaalne võimalus, kuidas muidu tavalisse ja halli linnapilti tuua särtsu ja omapära. Eriti just praeguse kultuuri täis aasta raames on eriti positiivne, kui suudame kudumisgrafitiga püüda nii kohalike kui välismaalaste pilke ning neid grafiti olemuse ning vormi peale rohkem mõtlema kutsuda. Samuti on märkimisväärne, et meieni jõudnud kudumisgrafitit on teinud nii noored kui vanad, nii poisid kui tüdrukud üheskoos,“ arvas spordi- ja noorsooameti noorsootöö osakonna juhataja Ilona-Evelyn Rannala.

Kudumitest grafiti tegemisele on kaasa aidanud ning suure töö ära teinud kümnete Eesti koolide sajad õpilased ja õpetajad, vabatahtlike meeskond, käsitööõpetajate selts, puuetega inimeste koda ning pensionäride ühenduste liit.