Vaata videost, mida arvavad asjast kohalikud inimesed!

Täna öösel kella 3.50 ajal sai Häirekeskus teate, et Tallinnas Asula tänaval põlevad sõiduautod. Sündmuskohale reageerinud patrullpolitseinikud leidsid eest lahtise leegiga põlemas kaks sõiduautot. Kohale saabunud päästjad asusid sõidukeid kustutama, vahepeal oli süttinud ka kolmas sõiduauto. Neljas sõiduk sai kergemaid kuumakahjustusi.

Öösel viisid kriminalistid läbi sündmuskohavaatluse ja kogusid asitõendeid ning tegid esmased menetlustoimingud. Hommikul jätkasid sündmuskohal tööd nii politseiuurijad kui ka Päästeameti eksperdid. Juhtunu osas on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi 203 alusel.

Keegi vahejuhtumi käigus kannatada ei saanud, tekitatud varalise kahju suurus on selgitamisel.

Põhja prefektuuri üldkuritegude teenistuse vanem Juhan Ojasoo sõnul selgitab konkreetsed asjaolud menetlus. "Meie tööpraktika on näidanud, et süütamised on üldjuhul ajendatud omavahelistest arvete klaarimistest või juhuslikust vandalismist. Menetluspraktikas on ette tulnud ka juhtumeid, kus vara süüdatakse kindlustuspettuse eesmärgil. Kõik selle konkreetse juhtunu asjaolud on selgitamisel, kui praegu ei ole meil alust arvata, et tegu oleks sarisüütamisega. Menetlus selgitab välja ka selle, millisest autost sai tuli alguse ja kuidas see edasi levis."

Ojasoo rõhutas, et olenemata põhjustest, miks auto põlema süttib, on igasugune tulega mängimine üliohtlik tegevus, sest tule levimine on etteennustamatu. "Näiteks võib seda mõjutada tuul võid muud ilmastiktingimused ning tuli võib kergesti ning ülikiiresti kanduda edasi kõrvalistele objektidele, teistele sõidukitele või lähedalasuvatele hoonetele," hoiatas ta.

Asula tänava plahvatus

#opjuht https://t.co/UPRaU7Gmdt Asula tn põlesid 3 sõidukit. Alustatud menetlus. Kontrollime ka süütamise versiooni. ☎️112, kui on infot.
— Ivo Utsar (@IvoUtsar) March 15, 2016

Õues olukorda kaemas käinud Asula tänava elanik kirjeldas juhtunut. "Jõudsin ajaks, mil Passati tagaots oli juba leeke võtnud (kell oli 4.01), kuid ilmselgelt läks see põlema tema taga parkinud autost, mida oli näinud ka naaber. Esialgu sulges päästeamet ja politsei tänava ja seejärel toimus peamiselt olukorra jälgimine. Minu küsimuse peale naispolitseinikule, et miks keegi ei kustuta, teavitati, et tuletõrjeautol on veepump rikkis ja oodatakse uut autot," kirjutas Delfi lugeja ja lisas, et küsisin sama asja ka veel kord üle ja sai sama vastuse. "Seega ilmselt süüdati siiski kaks autot," arvas ta.

"Veel enne teise tuletõrjeauto saabumist, soovitas päästeamet politseile, et äkki helistavad teistele autoomanikele, et järgmised ka maha ei põleks. Järgnevaks hakkas politsei lõpuks inimesi lõkkest eemale ajama ja tekkis ka üks sõnasõda ja tõuklemine."

Tuletõrjeauto saabumisest kustutamiseni läks vähemalt 10 minutit, mille jooksul kolmas auto, Volkswagen põles ikkagi lõpuni maha, lisas kohalik elanik.

Tema sõnul ob Asula tänav probleemne. "Minu autodesse on sisse murtud kaks korda, teisel majaelanikul varastati varasemalt neli velge. Laupäeviti jalutades olen mitmel korral näinud värskeid klaasikilde tänava ääres - ehk siis jälgi sissemurdmistest. Enamasti on sisse murtud just reede öösel vastu laupäeva. Minu teada senine valvekaameraid tänaval ei ole."

Kui viibisid sündmuskoha lähedal, siis jaga meiega infot toimunu kohta. Fotod, videod ja kommentaarid on oodatud aadressil rahvahaal@delfi.ee või vihje@delfi.ee.