Häirekeskus sai täna kell 16.39 teate, et Põhja-Tallinnas Toompuiesteel on Shnelli tiigi ääres purskkaevude lähedal hirmsa raginaga puu murdunud ja pargipingile kukkunud.

Pingil istusid noormees ja neiu, kes õnnekombel pääsesid suuremate vigastusteta. Puu kasvas kaldu ja kõrgus nõnda otse pingi kohal. "Ta kukkus otse pingi peale," märkis õnnetuse hetkel pingil istunud neiu, kes kümmekond minutit pärast õnnetust tunnistas, et on siiani šokis.

Kumbki õnneks puuga väga pihta ega viga ei saanud. "Mina jooksin kohe ära, nii et mina ei saanud eriti, peale šoki," sõnas naine. Kiireid liigutusi tehes sai ka noormees puu eest ära, kuid teda riivas siiski üks oks. Kohale tuli ka kiirabi, kes noormehe kohapeal üle vaatas.

"Olin ise ka šokis, sest võimas vaher hakkas langema otse minu suunas ja ma ei olnud kindel, kas see ulatub minuni. Ja kaks ema läksid kärudega puu suunas, kuid jõudsid teha paar sammu tagasi, puulehtedaga said vaid pihta," lisas sündmust pealt näinud naine.

Põhja päästekeskuse pressiesindaja Indrek Hirs ütles, et kuigi tegemist oli väga õnneliku õnnetusega, ei saa kaugeltki normaalseks pidada olukorda, kus pargipingil istuvad inimesed saavad sisuliselt puuga pähe.

"Koduohutuse heaks saab iga inimene ise palju ära teha. Antud juhul oli tegemist avaliku ruumiga ning üsna ebareaalne on pargis istuvalt inimeselt nõuda, et ta pidevalt jälgiks, ega midagi pähe ei kuku. Kohalik omavalitsus, antud juhul Tallinna linn, peab tegema kõik endast oleneva, et selliseid olukordi ei juhtuks.

Vanad ning murdumisohus puud tuleb maha võtta, mitte kinnitada need trossiga teise puu külge, samuti asendada uutega murdumisohus vanad elektripostid, millega on samuti just lähiajal mitmeid õnnetusi juhtunud. Traagilisest õnnetusest päästis pingil istuvad noored inimesed hea reaktsioon ning hüppevõime. Karm on mõelda, mis oleks võinud juhtuda, kui õnnetuse hetkel istunuks pingil vana inimene või väike laps", ütles Hirs.