Need postkastid on tillukesed, pilu nii kitsas, et näiteks nädalaleht Eesti Ekspress ei mahu sealt sisse, ilma et esi- ja tagaleht ei saaks kannatada või lausa lõhki rebitud! Kui siis veel ka ajaleheserv jääb pilu vahelt paistma, leidub alati "pätike", kes üritab selle omastada! Seega – vihahoost tingituna tõesti paljud elanikud lihtsalt "pühivad" rämpsposti otse kastist põrandale maha.

Siin kirjutas samal teemal ka üks teine lugeja, kes ilmselt pole ise elanud sadade korteritega suurelamus ja keda julgelt nimetan pisut naiivseks, kuid see-eest õnnelikuks majaomanikuks, kellel on ka postiljoniga vedanud - ilmselt tunnevad teineteist.

Mina elan suuremat sorti korrusmajas ja mul kleepski postkastil juba aastaid (ajast, mil Eesti Post neid ise postkastidesse poetas - millegipärast tollal neid kleepse rebiti ka "hoolikalt" ei tea kelle poolt maha!). Lisaks kirjutasin suurelt markeriga luugile: "Ainult tellitud post!" Aga ikka (pisut vähem küll, kui kleepekata postkastides) on pidevalt seal pahna!

Üht tuttavat Mustamäel külastades tabasin end imestamast - kuidas küll siin postkastidealune nii puhas on - ühtki paberit pole maas! Siis nägin selle kõrval pappkasti ja sain aru: selle trepikoja inimesed ei loobi rämpsposti maha, kuna tubli koristaja on asetanud postkastide alla pappkarbi, mida ta ise regulaarselt tühjendab. Temal endal siis vähem kummardamise vaeva ja ka elanikud on muutunud "vastutasuks" leebemaks ja korralikumaks – kogu rämps rändab postkastist otse sobivasse karpi.

"Ametlikud" kirjakandjad käivad iga päev kaks korda: varahommikul ja kusagil keskpäeva paiku, aga on veel sellised "firma-flaierite" levitajad - need üldse ei pööra tähelepanu kleepekatele postkastide luukidel - kõik saavad oma pahna kätte. Nende peale on tõesti põhjust pealesattumisel häält tõsta ja uurida, kuidas nemad üleüldse pääsevad lukustatud trepikodadesse.

Tolle maja elanikel on tõesti vedanud majahoidjaga! Korra nägin neid - abikaasad, tubli venekeelne perekond, töötavad "paaris". Elanikud tunnevad neid nägupidi, sest nad on tõesti hoolikad ja pidevalt töös. Mina pole oma maja hooldajad isegi kaugelt kunagi näinud.