Viljandi linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Johan-Kristjan Konovalov kinnitas elaniku muret kommenteerides, et puid ei saeta maha künnivareste tõrjumiseks. "Keskkonnaamet on väljastanud Viljandi linnale loa lindude arvukuse piiramiseks, kuid raietööd ei ole sellega seotud."

Viljandi haljastuse- ja heakorraspetsialisti Ursula Mikkori sõnul on viimasel ajal maha võetud ligi 30 puud, mis kõik olid murdumisohtlikud. Langetatud on Mikkori sõnul Oru tänava äärest kaheksa kuuske, kolm saart ja kolm vahtrapuud, Trepimäe haljastult kaks kuuske, Ranna puiestee haljastult üks saar, üks pärn, kolm vahtrapuud ja kuus paju.

Samas on Viljandi linnahaljastusse igal aastal istutatud uusi puid ja seda tehakse ka tänavu. "Sel aastal istutatakse Karja tänavale 21 kirsipuud, Lossiparki kirsipuid ja pihlakaid, Ranna puiestee tammeallee tühikutesse tammepuid," rääkis Konovalov.

Lugeja kurtis ka, et looduskaitse all olevad puud pole Viljandis jätkuvalt tähistatud. "Objektid on olnud tähistatud, kuid linna tingimustes tähised kahjuks väga kaua ei püsi," ütles Delfile keskkonnaameti Pärnu-Viljandi regiooni looduskasutuse spetsialist Hille Lapp.

Lapp sõnas, et looduskaitse alla kuuluvad Viljandi linnas Oru tänava tammed, mida on kuus, Posti tänava põlispuud, mida on kolm: hobukastan, vaher ja tamm, ja Kirikumõisa tammed, mida on kaks. "Viljandi linnavalitsus teab objektide asukohta ja arvestab haljastustöödel kaitsealuste puudega. Seni ei ole tekkinud olukorda, kus kaitsealuseid puid oleks tahetud Viljandis eemaldada," kinnitas Lapp.

Vastuolu on nüüd üksnes selles, et linna keskkonnaspetsialisti Inga Nõmmiku sõnul on Viljandis üheksa looduskaitsealust puud. Keskkonnaameti antud loetelus on neid aga 11.