Ühtlasi palub lugeja, et parkimisala märk viidaks praegusest kohast ära – sinna, kust alates tohib päriselt parkida ehk teisisõnu sinna, kus lõpeb peatumise keelu ala.

Citypark Eesti parklate teenindusjuht Margus Millert selgitas lugejale olukorda nii:

"Ma alustaks sellest, et see haiglatevaheline tee on kõige tihedama liiklusega tee haiglate piirkonnas, mida muuhulgas läbivad ka kiirabiautod. Sellest tulenevalt on sellel teel peatumine/parkimine keelatud.

Parkimisala märk on pandud natuke edasi, sest muidu oleks märke ühes kohas liiga palju ja juht ei suudaks neid kõiki märgata. Parkimisala märgiga samal postil on lisatahvlid, mis teatavad, et tegemist on eravaldusega ja et parkimistingimused on märgi teisel küljel. Parkimistingimustes on muuhulgas punkt, mis ütleb, et parkida ja liigelda tohib ainult vastavalt paigaldatud liikluskorraldusvahenditele. Siinkohal tahaks meelde tuletada, et kehtiva liiklusseaduse järgi tohib osaliselt või täielikult kõnniteele parkida ainult juhul, kui seda lubab asjakohane liikluskorraldusvahend.

Peatumist keelava märgi mõjupiirkond asulas ulatub märgist kuni märgi taga oleva lähima ristmikuni, ristmiku puudumisel kuni asula lõpuni või piirangut lõpetava märgini või märgi juurde pandud tahvliga teatatud kauguseni. Antud juhul on lähim ristmik haiglatevahelise tee teises otsas."

Parkimiskorraldaja leiab, et märgid on loogilised ning probleem on hoopis juhi puudulikes teadmistes

Küsisime Margus Millertilt, miks peab sinise P-tähega märk asuma just selles punktis, kui tegelikult tohib parkima hakata alles alates ristmikust, kus lõpeb peatumise keeld. Kas parkimiskorralduse üks põhiline eesmärk ei peaks olema üheselt mõistetavus?

"Kui liiklusseadust ja liikluskorraldusvahendeid tunda, siis tekibki üheselt mõistetavus. Kui sõidukijuhil juhtub teadmisi nappima, siis tõesti võib see tekitada liiklusolukorras kõhklusi ning kahtlusi ja appi võetakse sageli kõver loogika või leitakse koguni analoogiat muust valdkonnast. Sellepärast kontrollitaksegi riiklikul tasemel liiklusalaseid teadmisi ja peetakse ranget järelevalvet nii eksami sooritajate kui ka eksami vastuvõtjate järele. Seadus on seadus ja seda peab täitma, eriti sõidukijuht, olukorras, kus ta on kõrgema ohu allika valdaja," leiab Millert.

Hea lugeja, mida arvad sina? Kas niisugune parkimiskorraldus tundub sulle mõistlik, või on lugeja kaebusel alust? Avalda arvamust ja anna teada ka teistest kohtadest, kus märgid parkijates segadust tekitavad! Info on oodatud aadressile rahvahaal@delfi.ee ja kommentaariumisse!